lei 390.00
EM-X Gold – Bautura fermentata japoneza, non-alcoolica care respecta reteta originala a profesorului Teruo Higa, fiind o sursa importanta de antioxidanti cu urmatoarele efecte:
Originea produsului:
In urma cu aproximativ 30 de ani profesorul Higa a pus bazele stiintifice pentru Tehnologia EM®. La inceput a creat un amestec de microorganisme benefice cu efecte regenerative capabile sa se dezvolte in aproape orice mediu asigurand astfel stimulare si suport pentru procesele vietii. Le-a denumit EM® – Microorganisme eficiente.
Pentru a putea beneficia de efectele acestui amestec si pentru sanatatea umana, a dezvoltat in paralel o formula de fermentare specifica care combina toate componentele pozitive ale EM® Technology.
Ingrediente unice:
Sango coral
Sango coralii care mai sunt numiti si “corali fosili”, depoziteaza calciul in jurul corpului lor si creeaza in acest fel un exoschelet. Mai multi corali fosili formeaza un recif de corali. Polipii formeaza un substrat pentru alge furnizandu-le multi nutrienti care contin metaboliti – amoniu si fosfati. Algele microscopice care populeaza acest mediu folosesc energia solara pentru a sintetiza acesti compusi chimici bogati in energie care ulterior sunt folositi de polipi. Pudra Coral Sango care este principala sursa de calciu, este obtinuta din eroziunea naturala a coralilor morti.
In procesul obtinerii pudrei de coral NU sunt afectati coralii vii. Sango coral contine 2 dintre cele mai importante minerale, calciu si magneziu, intr-o raport perfect pentru organismul uman (2:1) si aproximativ 70 alte minerale si oligoelemente in combinatii naturale, care sunt extrem de apropiate cu procentele regasite in organismul uman : in ambele cazuri continutul de calciu este cel mai ridicat (35%).
Sango Coral este bio-disponibil imediat. Sangele si celulele noastre pot asimila mineralele doar in forma ionizata. Ingredientele se ionizeaza in momentul in care intra in contact cu cantitati mari de apa. Nutrientii ionizati participa in numeroase procese fundamentale din organism; intra in componenta diferitilor hormoni si vitamine si activeaza enzimele necesare pentru a desfasura orice proces fiziologic in organism.
Calciul coral din Okinawa este demonstrat ca are urmatoarele efecte:
Nigari
Nigari este un ingredient al EM-X Gold la fel de important ca Sango Coral. Din punct de vedere chimic, Nigari este numit clorura de magneziu (MgCl), totusi aceasta denumire este la fel de falsa ca cea in care sarea este descrisa ca fiind doar clorura de sodiu (NaCl). Nigari este un extract din apa de mare, folosit de mii de ani in medicina chineza. Nigari contine multe oligoelemente cum ar fi bor, crom, iod, cobalt, mangan, cupru, fier, molibden, seleniu, siliciu, vanadiu și zinc.
Studiul centenarilor din Okinawa
Sango coral, principala sursa ce calciu coral din EM-X Gold, poate fi gasit doar in zonele de coasta ale regiunii Okinawa (Japonia). Okinawa este cunoscuta ca “insula centenarilor” deoarece populatia din aceasta zona se bucura de o longevitate extraordinara si sanatate exceptionala. De fapt, aici nu sunt cazuri de cancer sau afectiuni cardiovasculare.
Din 1975 este in desfasurare un studiu al populatiei pe acest fenomen, denumit “ Studiul Centenarilor din Okinawa”. Scopul studiului a fost de a descoperi legatura dintre stilul de viata al locuitorilor din Okinawa, locul in care traiesc si starea lor de sanatate.
S-a descoperit ca apele subterane din regiunea Okinawa difera semnificativ fata de apa din alte regiuni. Insula este înconjurata de recife de corali care se afla in curs de reconstructie naturala (procese de constructie si de descompunere). Mineralele și oligoelementele din coralii morti se dizolva si ajung in apele subterane. Prin urmare, populatia ia aceste ingrediente valoroase din apa potabila.
Acest tip special de apa precum si pudra de coral obtinuta ca rezultat al eroziunii naturale au fost folosite pentru a obtine EM-X Gold in regiunea Okinawa. Dupa multi ani de cercetari conduse de profesorul Higa, a fost posibila dezvoltarea unei metode stiintifice de fermentare care permite combinarea ingredientelor si informatiilor continute de Sango coral cu deja cunoscutele efecte pozitive ale Tehnologiei EM® – Microorganisme eficiente.
Efecte antioxidante
Radicalii liberi – ce sunt acestia?
Toate procesele de producere a energiei din organismul nostru au nevoie de sursa de oxigen. In urma acestor procese rezulta compusi ai oxigenului foarte reactivi si agresivi care sunt numiti radicali liberi. In structura lor chimica radicalii liberi sunt caracterizati de un electron neimperecheat. Pentru a completa aceasta insuficienta, acestia ataca o alta molecula si trag un electron din aceasta, determinand molecula afectata sa devina in sine un radical liber. O concentratie mare a radicalilor liberi poate afecta proteine importante, membrana celulara sau chiar materialul genetic slabind in acest fel sistemul imunitar.
Care este rolul antioxidantilor?
Antioxidantii sunt substante sau compusi cu exces de electroni, astfel pot sa ii elibereze radicalilor liberi, fara ca acestea sa devina radicali liberi la randul lor. Din acest motiv, aceste substante, sunt denumite “ captatori de radicali liberi”. Antioxidantii sunt de obicei asimilati din hrana. Acestia contin vitamine si alte substante secundare din planta.
Un organism uman sanatos se afla intr-o stare de echilibru oxidativ, ceea ce inseamna ca volumul de radicali liberi produsi este echilibrat de antioxidantii asimilati din mancare care ii neutralizeaza imediat. In cazul unei diete nesanatoase si/sau conditii de stres excesiv, in corp se creeaza un exces de radicali liberi care afecteaza sistemul imunitar.
Recomandari de consum al EM-X Gold
Profesorul Higa recomanda sa consumam 10-30 ml EM-X Gold pe zi incalzit la 80°-90° C impreuna cu ceai, cafea sau apa. Incalzirea o singura data a EM-X Gold, ii amplifica proprietatile si efectul antioxidant.
Termenul de valabilitate pentru o sticla sigilata este de 12 luni de la data fabricatiei.
Dupa desigilare, aceasta trebuie tinuta in frigider si consumata in maxim 8 saptamani. Nu folositi capacul ca unitate de masura, pentru a nu contamina produsul.