EM-X GOLD
martie 13, 2018
EM PROBIOTIC PENTRU ALBINE
februarie 12, 2020
Show all

EM-1

EM 1

Microorganismele eficiente EM®- un amestec de microorganisme benefice cu proprietăți probiotice și regenerative, dezvoltate de profesorul Teruo Higa din Japonia.

Descriere

Efecte:

    reface fertilitatea naturală a solului
  • stimulează imunitatea animalelor și a plantelor
  • previne putrezirea
  • accelerează descompunerea materiei organice

 

Metode de utilizare

    ca soluție lichidă, prin pulverizare, udare, atomizare și  administrare directă
  • sub formă de fermenți pe bază de plante, într-o băutură probiotică

 

Contine:

    bacteriile acidului lactic
  • bacterii fotosintetizante
  • drojdii
  • melasa din trestie de zahar

Instrucțiuni pentru activare:

EM- 1 este o cultura care contine „microorganisme inactive”, care, pentru a se activa, necesită hrană (melasă) și apă caldă între 35-37 ° C. În aceste condiții pornește procesul de fermentație, transformându-se în EM A (activ).

 

Starter:

1 sticlă de EM 1 (0,2 L), 1 sticlă de melasa (0,2 L). Din acestea rezulta 5 litri de EM activat. Pentru a activa această cantitate de EM 1, avem nevoie de un recipient gol de 5 litri de apă minerală. Când se dorește obținerea unor cantități mai mari de EM activat folosiți întotdeauna raportul de 1: 1: 18 (EM-1: Melasă: apă).

Se toarnă o cantitate mică de apă caldă (35-37 ° C) într-o sticlă sau un recipient de plastic. Apoi adăugați melasa și amestecați conținutul. Trebuie amestecat bine (este posibil să trebuiască să se dizolve în prealabil melasa în apă caldă); apoi turnați EM 1, agitând recipientul energic, umpleți recipientul cu apă caldă, înșurubați capacul ușor sau utilizați un dop de fermentație (ca la damigeana de vin – dop gaurit cu furtun).

Lăsați recipientul într-un loc întunecos. Dacă recipientul are capacul înșurubat, deșurubați-l o dată pe zi pentru a elibera gazele acumulate. După 1 până la 2 zile, conținutul va începe să fermenteze, în timp ce după 7 zile EM A devine activ. Astfel, produsul activat trebuie utilizat în decurs de 14 zile. Depozitare: transferați amestecul într-o sticlă bine închisă și depozitați-o într-un loc întunecos și rece.

 

Sfat practic:

Calitatea apei influenteaza calitatea rezultatului. Este necesara apa potabila de calitate.

EM activat corect are culoarea maro inchis, este limpede, cu gust usor acid si miros de materie fermentata.  PH-ul trebuie sa fie intre 3.4 si 3.8.

Ambalaje disponibile

    200 ML
  • În pachet cu melasă