EM-X GOLD
13 martie 2018
EM PROBIOTIC PENTRU ALBINE
12 februarie 2020
Show all

EM-1

EM 1

Microorganismele eficiente EM®- un amestec de microorganisme benefice cu proprietăți probiotice și regenerative, dezvoltate de profesorul Teruo Higa din Japonia.

Descriere

EM-1® este baza pentru toate produsele EM.

EM-1® se prezinta sub formă lichidă și conține diverse grupe de microorganisme, inclusiv bacterii lactice, drojdii și bacterii fotosintetice. Datorită coexistenței microorganismelor din EM-1® și metaboliților pe care îi conține, microorganismele deja existente sunt activate în diferite medii și condiții în care este adăugat. Este folosit in multe domenii cum ar fi agricultura, creșterea animalelor, purificarea mediului și a apei și îngrijirea sănătății.

Selectarea microorganismelor include bacterii lactice, drojdii și bacterii fotosintetice. Multe dintre acestea sunt folosite în mod tradițional în dieta noastră, de exemplu la coacere și la fabricarea berii. 1 linguriță EM-1® conține mai mult de 1 trilion de microbi. Aceste microorganisme se află în stare latenta în EM-1® și sunt activate prin adăugarea de apă și melasă din trestie.

EM-1® nu conține microorganisme modificate genetic.

Cum functioneaza

EM-1® este un amestec de microorganisme benefice. EM-1® contine microorganisme aerobe și anaerobe care inițiază un proces de fermentație anaerobă care utilizează și produce nutrienți vitali care fac solul mai fertil. Experimentele au arătat că EM îmbogățește ecosistemele cu o dezvoltare mai bună a plantelor și recolte atât cantitativ cât și calitativ mai mari.

Instrucțiuni pentru activare:

EM-1® este o cultura care contine „microorganisme inactive”, care, pentru a se activa, necesită hrană (melasă) și apă caldă între 35-37 ° C. În aceste condiții pornește procesul de fermentație, transformându-se în EM A (EM activat).

Starter:

1 sticlă de EM 1 (0,2 L), 1 sticlă de melasa (0,2 L). Din acestea rezulta 5 litri de EM activat. Pentru a activa această cantitate de EM 1, avem nevoie de un recipient de 5 litri. Când se dorește obținerea unor cantități mai mari de EM activat folosiți întotdeauna raportul de 1: 1: 18 (o parte EM-1, o parte melasă:, 18 părți apă). 

Exemplu practic: pentru a obține 10L de EM activat => 10.000 ml împărțit la 20 părți => o parte = 500 ml => avem nevoie de 500 ml EM-1, 500 ml melasă, 18x500ml adică 9 L apă.

  1. Dizolvați bine melasa în apă caldă, adăugați restul de apă apoi EM-1 (atenție ca temperatura amestecului să nu depășească 37 grade Celsius atunci când adăugți EM-1)
  2. Agitați bine continutul
  3. Puneți capacul (folosiți un dop cu serpentină pentru fermentare sau eliberați zilnic presiunea acumulată prin desfiletarea capacului)
  4. Lăsați să fermenteze la temperatura camerei pentru 3-5 zile
  5. În intervalul dintre a 3-a și a 5-a zi verificați PH-ul. Dacă PH-ul este în jurul valorii de 3.6, este totul în regulă și se mai lasă încă 5-7 zile pentru ca procesul de fermentare să se termine.
  6. Către finalul procesului verificați mirosul produsului. Ar trebui să aibă un miros înțepător, dulce-acrișor, asemănător cu produsul original EM-1.

Lăsați recipientul într-un loc întunecos. Dacă recipientul are capacul înșurubat, deșurubați-l o dată pe zi pentru a elibera gazele acumulate. Agitați/amestecați conținutul o dată la 2 zile. În funcție de temperatură, după 1 până la 2 zile, EM va începe să fermenteze, iar după 7 zile EM devine activ. Depozitare: transferați amestecul într-o sticlă bine închisă și depozitați-o într-un loc întunecos și rece.

Când pH-ul soluției scade la 3,8 sau mai jos și s-a stabilizat la acest pH timp de 5-7 zile, EM-1® activat este gata de utilizare. PH-ul țintă este 3,5.

Sfat practic:

Calitatea apei influențează calitatea rezultatului. Este necesară apă potabilă de calitate. Apa municipală conține clor care afectează calitatea. Dacă folosiți apă municipală, lăsați-o 24 de ore într-un recipient cu suprafață mare de contact cu aerul pentru a se evapora cloramina (castron, oală).

DEPOZITARE

EM-1® activat trebuie păstrat într-un recipient etanș pentru a-l menține anaerob și utilizat în 90 de zile după ce pH-ul scade sub 3,8.
Depozitați EM-1® activat la temperatura camerei, 20ºC-30ºC ferit de lumina directă a soarelui. Refrigerarea nu este necesară.

NOTE

Viteza de fermentare: De obicei loturile mai mari fermentează mai repede decât cele mai mici. Uneori, scăderea pH-ului va dura doar 24 de ore. De obicei, se estimează ca scăderea pH-ului (sub 3,8)  durează aproximativ 3 zile.

Temperaturile și schimbările sezoniere ale timpilor de fermentație: EM-1® îi plac condițiile calde. Păstrați amestecul într-o zonă relativ caldă în timp ce fermentează. (de exemplu, o pivniță este prea rece pentru ca aceasta să fermenteze repede.) Iarna, când temperatura este scăzută, puneți amestecul de fermentare undeva pentru a-l menține cald.