EM 1
Microorganismele eficiente EM®- un amestec de microorganisme benefice cu proprietăți probiotice și regenerative, dezvoltate de profesorul Teruo Higa din Japonia.
Efecte:
Metode de utilizare
Contine:
Instrucțiuni pentru activare:
EM- 1 este o cultura care contine „microorganisme inactive”, care, pentru a se activa, necesită hrană (melasă) și apă caldă între 35-37 ° C. În aceste condiții pornește procesul de fermentație, transformându-se în EM A (activ).
Starter:
1 sticlă de EM 1 (0,2 L), 1 sticlă de melasa (0,2 L). Din acestea rezulta 5 litri de EM activat. Pentru a activa această cantitate de EM 1, avem nevoie de un recipient gol de 5 litri de apă minerală. Când se dorește obținerea unor cantități mai mari de EM activat folosiți întotdeauna raportul de 1: 1: 18 (EM-1: Melasă: apă).
Se toarnă o cantitate mică de apă caldă (35-37 ° C) într-o sticlă sau un recipient de plastic. Apoi adăugați melasa și amestecați conținutul. Trebuie amestecat bine (este posibil să trebuiască să se dizolve în prealabil melasa în apă caldă); apoi turnați EM 1, agitând recipientul energic, umpleți recipientul cu apă caldă, înșurubați capacul ușor sau utilizați un dop de fermentație (ca la damigeana de vin – dop gaurit cu furtun).
Lăsați recipientul într-un loc întunecos. Dacă recipientul are capacul înșurubat, deșurubați-l o dată pe zi pentru a elibera gazele acumulate. După 1 până la 2 zile, conținutul va începe să fermenteze, în timp ce după 7 zile EM A devine activ. Astfel, produsul activat trebuie utilizat în decurs de 14 zile. Depozitare: transferați amestecul într-o sticlă bine închisă și depozitați-o într-un loc întunecos și rece.
Sfat practic:
Calitatea apei influenteaza calitatea rezultatului. Este necesara apa potabila de calitate.
EM activat corect are culoarea maro inchis, este limpede, cu gust usor acid si miros de materie fermentata. PH-ul trebuie sa fie intre 3.4 si 3.8.
Ambalaje disponibile