EM-X GOLD
13 martie 2018
EM PROBIOTIC PENTRU ALBINE
12 februarie 2020
Show all

EM-1

lei 135.00

EM 1

Microorganismele eficiente EM┬«- un amestec de microorganisme benefice cu propriet─â╚Ťi probiotice ╚Öi regenerative, dezvoltate de profesorul Teruo Higa din Japonia.

Descriere

EM-1® este baza pentru toate produsele EM.

EM-1┬« se prezinta sub form─â lichid─â ╚Öi con╚Ťine diverse grupe de microorganisme, inclusiv bacterii lactice, drojdii ╚Öi bacterii fotosintetice. Datorit─â coexisten╚Ťei microorganismelor din EM-1┬« ╚Öi metaboli╚Ťilor pe care ├«i con╚Ťine, microorganismele deja existente sunt activate ├«n diferite medii ╚Öi condi╚Ťii ├«n care este ad─âugat. Este folosit in multe domenii cum ar fi agricultura, cre╚Öterea animalelor, purificarea mediului ╚Öi a apei ╚Öi ├«ngrijirea s─ân─ât─â╚Ťii.

Selectarea microorganismelor include bacterii lactice, drojdii ╚Öi bacterii fotosintetice. Multe dintre acestea sunt folosite ├«n mod tradi╚Ťional ├«n dieta noastr─â, de exemplu la prepararea p├óinii ╚Öi la fabricarea berii. 1 linguri╚Ť─â EM-1┬« con╚Ťine mai mult de 1 trilion de microbi. Aceste microorganisme se afl─â ├«n stare latenta ├«n EM-1┬« ╚Öi sunt activate prin ad─âugarea de ap─â ╚Öi melas─â din trestie.

EM-1┬« nu con╚Ťine microorganisme modificate genetic.

Cum functioneaza

EM-1┬« este un amestec de microorganisme benefice. EM-1┬« contine microorganisme aerobe ╚Öi anaerobe care ini╚Ťiaz─â un proces de fermenta╚Ťie anaerob─â care utilizeaz─â ╚Öi produce nutrien╚Ťi vitali care fac solul mai fertil. Experimentele au ar─âtat c─â EM ├«mbog─â╚Ťe╚Öte ecosistemele cu o dezvoltare mai bun─â a plantelor ╚Öi recolte at├ót cantitativ c├ót ╚Öi calitativ mai mari.

Instruc╚Ťiuni pentru activare:

EM-1┬« este o cultura care contine „microorganisme inactive”, care, pentru a se activa, necesit─â hran─â (melas─â) ╚Öi ap─â cald─â ├«ntre 35-37 ┬░ C. ├Än aceste condi╚Ťii porne╚Öte procesul de fermenta╚Ťie, transform├óndu-se ├«n EM A (EM activat).

Starter:

1 sticl─â de EM 1 (0,2 L), 1 sticl─â de melasa (0,2 L). Din acestea rezulta 5 litri de EM activat. Pentru a activa aceast─â cantitate de EM 1, avem nevoie de un recipient de 5 litri. C├ónd se dore╚Öte ob╚Ťinerea unor cantit─â╚Ťi mai mari de EM activat folosi╚Ťi ├«ntotdeauna raportul de 1: 1: 18 (o parte EM-1, o parte melas─â:, 18 p─âr╚Ťi ap─â). 

Exemplu practic: pentru a ob╚Ťine 10L de EM activat => 10.000 ml ├«mp─âr╚Ťit la 20 p─âr╚Ťi => o parte = 500 ml => avem nevoie de 500 ml EM-1, 500 ml melas─â, 18x500ml adic─â 9 L ap─â.

  1. Dizolva╚Ťi bine melasa ├«n ap─â cald─â, ad─âuga╚Ťi restul de ap─â apoi EM-1 (aten╚Ťie ca temperatura amestecului s─â nu dep─â╚Öeasc─â 37 grade Celsius atunci c├ónd ad─âug╚Ťi EM-1). Pentru melasa vrac recomand─âm fierberea acesteia ├«n aceea╚Öi cantitate de ap─â (de ex : 1L melas─â cu 1L de ap─â) 
  2. Agita╚Ťi bine continutul
  3. Pune╚Ťi capacul (folosi╚Ťi un dop cu serpentin─â pentru fermentare sau elibera╚Ťi zilnic presiunea acumulat─â prin desfiletarea capacului)
  4. L─âsa╚Ťi s─â fermenteze la temperatura camerei pentru 3-5 zile. Pentru a gr─âbi procesul se poate folosi un ├«nc─âlzitor de acvariu cu termostat.
  5. ├Än intervalul dintre a 3-a ╚Öi a 5-a zi verifica╚Ťi PH-ul. Dac─â PH-ul este ├«n jurul valorii de 3.6, este totul ├«n regul─â ╚Öi se mai las─â ├«nc─â 5-7 zile pentru ca procesul de fermentare s─â se termine.
  6. C─âtre finalul procesului verifica╚Ťi mirosul produsului. Ar trebui s─â aib─â un miros ├«n╚Ťep─âtor, dulce-acri╚Öor, asem─ân─âtor cu produsul original EM-1.

L─âsa╚Ťi recipientul ├«ntr-un loc ├«ntunecos. Dac─â recipientul are capacul ├«n╚Öurubat, de╚Öuruba╚Ťi-l o dat─â pe zi pentru a elibera gazele acumulate. Agita╚Ťi/amesteca╚Ťi con╚Ťinutul o dat─â la 2 zile. ├Än func╚Ťie de temperatur─â, dup─â 1 p├ón─â la 2 zile, EM va ├«ncepe s─â fermenteze, iar dup─â 7 zile EM devine activ. Depozitare: transfera╚Ťi amestecul ├«ntr-o sticl─â bine ├«nchis─â ╚Öi depozita╚Ťi-o ├«ntr-un loc ├«ntunecos ╚Öi rece.

C├ónd pH-ul solu╚Ťiei scade la 3,8 sau mai jos ╚Öi s-a stabilizat la acest pH timp de 5-7 zile, EM-1┬« activat este gata de utilizare. PH-ul ╚Ťint─â este 3,5.

Sfat practic:

Calitatea apei influen╚Ťeaz─â calitatea rezultatului. Este necesar─â ap─â potabil─â de calitate. Apa municipal─â con╚Ťine clor care afecteaz─â calitatea. Dac─â folosi╚Ťi ap─â municipal─â, l─âsa╚Ťi-o 24 de ore ├«ntr-un recipient cu suprafa╚Ť─â mare de contact cu aerul pentru a se evapora cloramina (castron, oal─â).

DEPOZITARE

EM-1┬« activat trebuie p─âstrat ├«ntr-un recipient etan╚Ö pentru a-l men╚Ťine anaerob ╚Öi utilizat ├«n 90 de zile dup─â ce pH-ul scade sub 3,8.
Depozita╚Ťi EM-1┬« activat la temperatura camerei, 20┬║C-30┬║C ferit de lumina direct─â a soarelui. Refrigerarea nu este necesar─â.

NOTE

Viteza de fermentare: De obicei loturile mai mari fermenteaz─â mai repede dec├ót cele mai mici. Uneori, sc─âderea pH-ului va dura doar 24 de ore. De obicei, se estimeaz─â ca sc─âderea pH-ului (sub 3,8)  dureaz─â aproximativ 3 zile.

Temperaturile ╚Öi schimb─ârile sezoniere ale timpilor de fermenta╚Ťie: EM-1┬« ├«i plac condi╚Ťiile calde. P─âstra╚Ťi amestecul ├«ntr-o zon─â relativ cald─â ├«n timp ce fermenteaz─â. (de exemplu, o pivni╚Ť─â este prea rece pentru ca aceasta s─â fermenteze repede.) Iarna, c├ónd temperatura este sc─âzut─â, pune╚Ťi amestecul de fermentare undeva pentru a-l men╚Ťine cald.

Disponibil și în recipiente de 10L și de 20L.