Cresterea porcilor
26 noiembrie 2021
Tehnologia EMÔäó in cresterea vitelor pentru carne
25 noiembrie 2021
Show all

Gainile ouatoare

Adaugati EM in apa de baut a gainilor ouatoare dupa urmatorul program
Intervalul 1 – 14 zile : 0.5 ml EM la 1 litru de apa sau 500 ml EM la 1.000 L de apa
Incepand din ziua 15 : 0.25 ml EM la 1 litru de apa sau 250 ml la 1.000 L de apa
Ca aditiv in furaje:
In functie de v├órsta ╚Öi faza de produc╚Ťie a g─âinilor ou─âtoare, rata de aplicare a EM Bokashi este:
– 0-18 saptamani (inainte de incubatie): 3% EM Bokashi din consumul total de furaje
– 18-21 s─âpt─âm├óni (├Änceputul perioadei de ovula╚Ťie) – 2% EM Bokashi din consumul total de furaje
– 22-28 s─âpt─âm├óni (├«ntre prima perioad─â de stabilire a ou─âlor ╚Öi v├órfurilor) – 1% EM Bokashi din consumul total de furaje
– 29-35 s─âpt─âm├óni (vaful productiei) – 1% EM Bokashi din consumul total de furaje
– saptamana 36 si mai tarziu – 1-5% extra hranire
Supraalimentarea – ad─âugarea EM Bokashi poate fi crescut─â treptat de la 1% la maxim 5% pe s─âpt─âm├ón─â, adic─â 2% ├«n a doua s─âpt─âm├ón─â, 3% ├«n a treia s─âpt─âm├ón─â ╚Öi a╚Öa mai departe. Dup─â ce g─âinile ou─âtoare r─âspund cresterii, procesul de augmentare este oprit.
Igiena / Eliminarea mirosurilor
a) Se dilueaz─â 1 litru EM cu 50 litri de ap─â. Spraya╚Ťi 0,5 litri pe metru p─âtrat dupa cum umeaza
b) Se aplica prin pulverizare pe tavane podele si peretii ad─âpostului cu 3-7 zile ├«nainte de populare sau dup─â ultima dezinfec╚Ťie chimic─â sau fumiga╚Ťie.
c) Pulverizati o dată pe săptămână pe fecale animale.
Se dilueaz─â solu╚Ťia care trebuie utilizat─â pentru pulverizare cu ap─â f─âr─â clor la un raport de 1/10 – 1/20 ╚Öi se presar─â o dat─â pe lun─â 50 g EM Bokashi pe metru p─âtrat. EM Bokashi inoculeaza microorganismele benefice EM ╚Öi absoarbe excesul de umiditate.
Managementul deșeurilor
Una dintre cele mai eficiente modalit─â╚Ťi de a controla mirosul ├«ntr-o ferm─â de p─âs─âri este s─â ave╚Ťi un program eficient de gestionare al de╚Öeurilor. Deoarece gazele toxice vor fi reduse prin suprimarea compu╚Öilor care provoac─â mirosuri, stresul acestor gaze asupra animalelor va fi, de asemenea, redus. Acest lucru va ├«mbun─ât─â╚Ťi performan╚Ťa reproducerii ╚Öi s─ân─âtatea general─â a puilor. Pentru a neutraliza mirosul ╚Öi a reduce emisiile de gaze toxice ├«n adaposturi unde nu este posibil─â pulverizarea regulat─â cu EM, utilizarea EM Bokashi este foarte recomandat─â. Folosirea de materiale organice sub╚Ťiri, cum ar fi rumegu╚Öul, coji de orez, t─âr├ó╚Ťe groase sau reziduale de orez sau t─âr├ó╚Ťe de gr├óu, se recomand─â pentru a reduce umezeala fecalelor de animale din ad─âposturile de pui. Pentru a eficientiza acest lucru, ad─âuga╚Ťi 1 parte carbune
╚Öi 1 kilogram EM Bokashi pentru fiecare 10 p─âr╚Ťi de materie organic─â. Repeta╚Ťi acest proces ├«n fiecare lun─â sau ori de c├óte ori este necesar.
Dac─â depozita╚Ťi gunoiul de grajd in aer liber sau ├«ntr-o groap─â de gunoi, acoperi╚Ťi-o mai ├«nt├ói pentru a-l proteja de ploaie. Dar ave╚Ťi grij─â s─â nu t─âia╚Ťi aerul complet. Dac─â umiditatea este prea mare, ad─âuga╚Ťi rumegu╚Ö, a╚Öchii de lemn sau alte materiale organice carbonice similare. Permite╚Ťi-i s─â se maturizeze p├ón─â la finalizarea procesului de compostare. Semnele de maturare a ├«ngr─â╚Ö─âmintelor organice compuse cu probioticul EM sunt urm─âtoarele: Substan╚Ťa nu mai poate fi recunoscut─â. Nu exist─â miros r─âu sau fermentat. EM compost─â materie organic─â cu un raport carbon-azot (C / N) ├«ntr-un timp scurt. Compostul produs cu EM compenseaz─â ├«n mod normal salinitatea ridicat─â din de╚Öeurile de pui ╚Öi este extrem de util pentru plante ╚Öi soluri. Compostul f─âcut folosind tehnologia EM este de calitate superioara si nu este necesar s─â se utilizeze ├«ngr─â╚Ö─âminte chimice ├«n agricultur─â. Dac─â dori╚Ťi s─â instala╚Ťi o instala╚Ťie modern─â de compostare, v─â rug─âm s─â ne contacta╚Ťi.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *