Cresterea porcilor
26 noiembrie 2021
Tehnologia EM™ in cresterea vitelor pentru carne
25 noiembrie 2021
Show all

Gainile ouatoare

Adaugati EM in apa de baut a gainilor ouatoare dupa urmatorul program
Intervalul 1 – 14 zile : 0.5 ml EM la 1 litru de apa sau 500 ml EM la 1.000 L de apa
Incepand din ziua 15 : 0.25 ml EM la 1 litru de apa sau 250 ml la 1.000 L de apa
Ca aditiv in furaje:
In functie de vârsta și faza de producție a găinilor ouătoare, rata de aplicare a EM Bokashi este:
– 0-18 saptamani (inainte de incubatie): 3% EM Bokashi din consumul total de furaje
– 18-21 săptămâni (Începutul perioadei de ovulație) – 2% EM Bokashi din consumul total de furaje
– 22-28 săptămâni (între prima perioadă de stabilire a ouălor și vârfurilor) – 1% EM Bokashi din consumul total de furaje
– 29-35 săptămâni (vaful productiei) – 1% EM Bokashi din consumul total de furaje
– saptamana 36 si mai tarziu – 1-5% extra hranire
Supraalimentarea – adăugarea EM Bokashi poate fi crescută treptat de la 1% la maxim 5% pe săptămână, adică 2% în a doua săptămână, 3% în a treia săptămână și așa mai departe. După ce găinile ouătoare răspund cresterii, procesul de augmentare este oprit.
Igiena / Eliminarea mirosurilor
a) Se diluează 1 litru EM cu 50 litri de apă. Sprayați 0,5 litri pe metru pătrat dupa cum umeaza
b) Se aplica prin pulverizare pe tavane podele si peretii adăpostului cu 3-7 zile înainte de populare sau după ultima dezinfecție chimică sau fumigație.
c) Pulverizati o dată pe săptămână pe fecale animale.
Se diluează soluția care trebuie utilizată pentru pulverizare cu apă fără clor la un raport de 1/10 – 1/20 și se presară o dată pe lună 50 g EM Bokashi pe metru pătrat. EM Bokashi inoculeaza microorganismele benefice EM și absoarbe excesul de umiditate.
Managementul deșeurilor
Una dintre cele mai eficiente modalități de a controla mirosul într-o fermă de păsări este să aveți un program eficient de gestionare al deșeurilor. Deoarece gazele toxice vor fi reduse prin suprimarea compușilor care provoacă mirosuri, stresul acestor gaze asupra animalelor va fi, de asemenea, redus. Acest lucru va îmbunătăți performanța reproducerii și sănătatea generală a puilor. Pentru a neutraliza mirosul și a reduce emisiile de gaze toxice în adaposturi unde nu este posibilă pulverizarea regulată cu EM, utilizarea EM Bokashi este foarte recomandată. Folosirea de materiale organice subțiri, cum ar fi rumegușul, coji de orez, tărâțe groase sau reziduale de orez sau tărâțe de grâu, se recomandă pentru a reduce umezeala fecalelor de animale din adăposturile de pui. Pentru a eficientiza acest lucru, adăugați 1 parte carbune
și 1 kilogram EM Bokashi pentru fiecare 10 părți de materie organică. Repetați acest proces în fiecare lună sau ori de câte ori este necesar.
Dacă depozitați gunoiul de grajd in aer liber sau într-o groapă de gunoi, acoperiți-o mai întâi pentru a-l proteja de ploaie. Dar aveți grijă să nu tăiați aerul complet. Dacă umiditatea este prea mare, adăugați rumeguș, așchii de lemn sau alte materiale organice carbonice similare. Permiteți-i să se maturizeze până la finalizarea procesului de compostare. Semnele de maturare a îngrășămintelor organice compuse cu probioticul EM sunt următoarele: Substanța nu mai poate fi recunoscută. Nu există miros rău sau fermentat. EM compostă materie organică cu un raport carbon-azot (C / N) într-un timp scurt. Compostul produs cu EM compensează în mod normal salinitatea ridicată din deșeurile de pui și este extrem de util pentru plante și soluri. Compostul făcut folosind tehnologia EM este de calitate superioara si nu este necesar să se utilizeze îngrășăminte chimice în agricultură. Dacă doriți să instalați o instalație modernă de compostare, vă rugăm să ne contactați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *