Ferma de usturoi si ceapa fara nematode si putregai
ul roz al radacinilor
Tehnologia EM® a fost introdusa in ferma pentru a gasi o solutie biologica si sustenabila pentru a lupta cu rezistenta la erbicide, fungicide si insecticide.Temperatura medie este de 22.9 grade si solurile sunt calcaroase, favorabile pentru agricultura.
Dimensiunea fermei : 1280 Ha fara irigatii, 780 Ha cu irigatii
Prooductie:
Usturoi :18-20 tone la hectar
Ceapa : 100 Tone la hectar
Produse : usturoi, ceapa, boabe de soia, mazare si porumb
Angajati : aprox 100 persoane
Piata : pentru export si consum intern
Probleme raportate:
– Boli cum ar fi putregaiul roz al radacinilor (Pyrenochaeta terrestris sin. Phoma terrestris ) la ceapa si fusarium basal la radacini
– Prea multe buruieni
– Rezistenta la erbicide si insecticide care provoaca scaderea productiei
– Deoarece solul din aceasta regiune este bogat in calciu, PH-ul este ridicat
– Degradarea solului datorita folosirii excesive a chimicalelor
In ferma se aplica Tehnologia EM® de 3 ani deja:
Sunt folosite sprinklere uriase. Tehnologia EM® este aplicata cu ajutorul acestor sprinklere de fiecare data cand se iriga.
Tehnologia EM® este folosita si pentru sol inainte de plantare.
Efecte si rezultate:
Folosind EM, s-a redus frecventa si doza chimicalelor.
La erbicide – aprox 30-%40%, insecticide 10%-20%
Astfel se fac economii.
Efectele erbicidelor si insecticidelor dureaza mai mult deci se imbunatateste productia.
EM controleaza PH-ul solului
Solul este imbogatit cu microorganisme naturale ceea ce previne bolile
Plantele cresc mult mai sanatoase
Productia de usturoi a crescut de la 14 tone la hectar la 18-20 tone
Productia de ceapa a crescut de la 40-50 tone la hectar la 100 tone
Nu s-au mai raportat cazuri de putregaiul roz al radacinilor (Pyrenochaeta terrestris sin. Phoma terrestris )
Tehnologia EM® este o tehnologie sigura si prietenoasa cu mediul. Este folosita cu succes de peste 30 de ani in toata lumea.