Cresterea puilor de carne
3 decembrie 2021
Cea mai buna formula pentru porumb
2 decembrie 2021
Show all

Cultura cepei si a usturoiului

 

Ferma de usturoi si ceapa fara nematode si putregai
ul roz al radacinilor

Tehnologia EM® a fost introdusa in ferma pentru a gasi o solutie biologica si sustenabila pentru a lupta cu rezistenta la erbicide, fungicide si insecticide.Temperatura medie este de 22.9 grade si solurile sunt calcaroase, favorabile pentru agricultura.

Dimensiunea fermei : 1280 Ha fara irigatii, 780 Ha cu irigatii
Prooductie:
Usturoi :18-20 tone la hectar
Ceapa : 100 Tone la hectar
Produse : usturoi, ceapa, boabe de soia, mazare si porumb

Angajati : aprox 100 persoane
Piata : pentru export si consum intern
Probleme raportate:
– Boli cum ar fi putregaiul roz al radacinilor (Pyrenochaeta terrestris sin. Phoma terrestris ) la ceapa si fusarium basal la radacini
– Prea multe buruieni
– Rezistenta la erbicide si insecticide care provoaca scaderea productiei
– Deoarece solul din aceasta regiune este bogat in calciu, PH-ul este ridicat
– Degradarea solului datorita folosirii excesive a chimicalelor
In ferma se aplica Tehnologia EM® de 3 ani deja:
Sunt folosite sprinklere uriase. Tehnologia EM® este aplicata cu ajutorul acestor sprinklere de fiecare data cand se iriga.
Tehnologia EM® este folosita si pentru sol inainte de plantare.
Efecte si rezultate:
Folosind EM, s-a redus frecventa si doza chimicalelor.
La erbicide – aprox 30-%40%, insecticide 10%-20%
Astfel se fac economii.
Efectele erbicidelor si insecticidelor dureaza mai mult deci se imbunatateste productia.
EM controleaza PH-ul solului
Solul este imbogatit cu microorganisme naturale ceea ce previne bolile
Plantele cresc mult mai sanatoase
Productia de usturoi a crescut de la 14 tone la hectar la 18-20 tone
Productia de ceapa a crescut de la 40-50 tone la hectar la 100 tone
Nu s-au mai raportat cazuri de putregaiul roz al radacinilor (Pyrenochaeta terrestris sin. Phoma terrestris )
Tehnologia EM® este o tehnologie sigura si prietenoasa cu mediul. Este folosita cu succes de peste 30 de ani in toata lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *