Microorganisme eficiente EM® – un amestec de microorganisme benefice cu proprietăți probiotice și regenerative, dezvoltate de profesorul Teruo Higa din Japonia
.
Probioticele care conțin Microorganismele Eficiente EM® sunt suplimente nutritive utilizate pentru hrănirea bovinelor, bazându-se pe optimizarea proceselor de digestie ale componentelor furajelor și creșterea rezistenței animalelor.
Provocarea agriculturii moderne în ceea ce privește fermele de produse lactate este asigurarea unei eficiențe ridicate a producției. Economia producției de lapte depinde de doi factori apropiați, strâns legați între ei:
– eficientizarea utilizării nutrienților din furajele vrac și din cele concentrate – randament mai bun
– menținerea unui nivel ridicat de sănătate al animalelor.
Digestie stabilă – sănătate și profit
Succesul în ceea ce privește hrănirea bovinelor este buna funcționare a tractului digestiv, strâns legată de activitatea microflorei prezente în acesta. Aparatul digestiv nu înseamnă numai digestie, ci și întărirea imunității animalului. Tulburările din microflora tractului gastro-intestinal provoacă probleme legate de starea de sănătate și imunitatea redusă a animalelor, impactând producția.
O creștere sănătoasă trebuie să se bazeze pe buna funcționare a procesului de digestie a furajelor. Numai atunci se poate utiliza potențialul hranei concentrate și, pe lângă creșterea productivității, se poate garanta și starea de sănătate ridicată a efectivului.
Tampon natural – soluția optimă în creșterea animalelor
Utilizarea probioticelor EM® are multe beneficii practice, însă funcția lor principală este de a acoperi activitatea întregului tract gastro-intestinal și nu a unei secțiunii alese. Este o proprietate unică a Probioticelor EM®, a căror activitate începe deja din momentul amestecării cu furajul, traversează bariera ruminală, menținând în același timp un efect pozitiv asupra proceselor digestive.
Folosite corespunzător, probioticele EM® sunt au efecte pe termen lung:
– Îmbunătățesc digestibilitatea furajelor, absorbția de macro și micronutrienți și vitamine
– Leagă și neutralizează micotoxinele
– Preiau funcția de tampon
– Întăresc rezistența efectivului
– Acționează preventiv asupra bolilor metabolice, inclusiv a acidozei si a cetozei
– Îmbunătățesc parametrii laptelui, inclusiv scăderea numărului de celule somatice
– Îmbunătățesc microclimatul din grajduri
Tabelul de bază pentru administrările de probiotice:
EM EM EM
Probiotic Bokashi Carbon
Probiotic Bokashi
Vaci de lapte 50-100ml 65-150g 50-100g
Vaci de carne 40-70ml 50-80g 40-70g
Junici 30-50ml 40-60g 30-50g
În alegerea unui probiotic specific EM®, sau cu privire la metodele și domeniul de aplicare, vă recomandăm să consultați consilieri și distribuitori autorizați. În ceea ce privește recomandările pentru ferme, consilierii noștri iau în considerare factori individuali, cum ar fi calitatea furajului, sistemul de creștere a animalelor și altele. Ca urmare, ferma primește un plan precis pentru aplicația EM® în contextul
provocărilor cu care se confruntă.