Viței sănătoși
5 decembrie 2021
Cultura cepei si a usturoiului
2 decembrie 2021
Show all

Cresterea puilor de carne

Pasul 1 – curatarea halei :
Dupa curatarea cu dezinfectant, se lasa sa se usuce si se aplica prin pulverizare solutie de 20 L EM Probiotic in 800 L de apa.
Pasul 2 – pregatirile:
4 zile inainte de venirea puilor se pune asternutul care este tratat cu solutie 1:10 –  20 L EM Probiotic la 200L de apa. Aplicarea solutiei se face peste tot pe podea si pe asternut inclusiv pe pereti pana la inaltimea de 1m.
Pasul 3 – sosirea puilor:
Solutie de 2l EM Probiotic la 2L de apa si cu un atomizor se aplica peste puii care sunt inca in cutii
Pasul 4– primele etape ale cresterii:
Primele 5 zile :
EM Probiotic in apa 6L la 1000L de apa – acces non-stop la apa
La inceput concentratiile sunt mai mari dar scad pe masura ce puii cresc
In primele 3 zile furajele se presară şi pe jos, pe bucăţi de hârtie poroasă sau în jgheaburi speciale, până când puii au acces la hrănitoare. Se adauga 10 Kg Carbon Bokashi la 300 kg de starter pentru 3 zile. O doza mai mare la inceput pentru a se asigura ca nu o sa existe nici o problema ulterior.
Dupa 3 zile hartia este scoasa si EM Bokashi este administrat prin sistemul de hranire automat 10kg / tona pentru 2 zile.
Pasul 5 – continuarea cresterii:
EM Probiotic 3L / 1000L de apa din 3 in 3 zile pentru 12 ore. Aceasta procedura se aplica pana la terminarea ciclului de productie – 6 saptamani.
Aplicarea in halele de crestere :
Prin atomizare o data pe saptamana 3L EM Probiotic in 100 L de apa pentru toata suprafata.
Varianta 2 pentru cresterea puilor de carne
1.Pulverizarea in hale cu dilutie de 20% – aplicare imediat dupa dezinfectie, apoi inainte de a fi pus asternutul si inca o data dupa ce a fost pus asternutul (aplicare pe asternut)
2. Administrare EM Carbon Bokashi 2kg /1 tona de furaj (in timpul verilor extrem de calde se adauga 3 kg / 1 tona)
3.Adaugarea EM Probiotic in primele zile ale ciclului de crestere – 3-4 doze de 3 litri / 1000m3 de apa.
Avantajele observate de fermier:
1. EM ajuta la rezolvarea problemelor legate de emisiile de amoniac (mirosul) – acest lucru ajuta extrem de mult la sanatatea puilor mai ales in zilele caniculare
2. Carnea este 100% curata, fara antibiotice
3. EM permite chiar si mai multi pui / m2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *