Cultura cepei si a usturoiului
2 decembrie 2021
Provocari si solutii in cultura tomatelor
2 decembrie 2021
Show all

Cea mai buna formula pentru porumb

Microorganismele eficiente au un impact complex asupra solului ╚Öi plantelor. Ele produc modific─ârile biochimice dorite, care sunt esen╚Ťiale pentru condi╚Ťia ╚Öi fertilitatea solului ╚Öi pentru rezisten╚Ťa ╚Öi cre╚Öterea porumbului.

Utilizarea EM în cultura porumbului asigură următoarele rezultate:
Structura solului ├«mbun─ât─â╚Ťit─â, capacitatea de a men╚Ťine solul granular,
├Ämbun─ât─â╚Ťirea absorb╚Ťiei ╚Öi reten╚Ťiei apei
Egalizarea și accelerarea rasaririi
Reducerea sp─âl─ârii ╚Öi blocarea nutrien╚Ťilor
Descompunerea resturilor vegetale din stratul vegetal
Condi╚Ťie ╚Öi rezisten╚Ť─â ├«mbun─ât─â╚Ťite a plantelor

EM NATURAL ACTIV┬« – probiotic lichid organic cu microorganisme eficiente – produsul ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte structura ╚Öi fertilitatea solului ╚Öi sus╚Ťine cre╚Öterea durabil─â a plantelor. Acesta con╚Ťine o doz─â concentrat─â de microorganisme eficiente Ôäó ╚Öi bacterii Azotobacter.

Acesta este produsul de bază pentru a fi folosit în cultivarea porumbului.

Microorganismele eficiente faciliteaz─â formarea ╚Öi men╚Ťinerea structurii granulare a solului ╚Öi previne formarea crustei, ceea ce este de importan╚Ť─â major─â pentru germinarea r─âs─ârirea ╚Öi dezvoltarea corespunz─âtoare a porumbului. Solul tratat cu EM are propriet─â╚Ťi de absorb╚Ťie ╚Öi reten╚Ťie a apei mult mai bune. Acest lucru ofer─â plantelor condi╚Ťii de cre╚Ötere mai bune ╚Öi ajut─â la o mai bun─â gestionare a deficien╚Ťei de ap─â, precum ╚Öi a precipita╚Ťiilor abundente.

├Ämbun─ât─â╚Ťirea vizibil─â a structurii solului ╚Öi a abunden╚Ťei nutrien╚Ťilor nu este singurul avantaj al utiliz─ârii EM Natural Activ.
Microorganismele con╚Ťinute ├«n produs sporesc, de asemenea, disponibilitatea si asimilarea nutrien╚Ťilor proveni╚Ťi din fertilizarea organic─â sau chimic─â.
Microorganismele eficiente ajuta la asimilarea substan╚Ťelor nutritive din sol de c─âtre plante, ceea ce face ca porumbul s─â r─âspund─â mult mai u╚Öor la deficien╚Ťele de fosfor ╚Öi zinc, precum ╚Öi lipsa altor nutrien╚Ťi u╚Öor asimila╚Ťi din sol, ├«n ciuda condi╚Ťiilor meteorologice nefavorabile sau a pH-ului sc─âzut al solului. Microorganismele eficiente sunt recomandate ├«n special ├«n cazul solului intens cultivat, cu structur─â deteriorat─â.

Tehnologia EM la porumb:

1. Aplicare pe sol inainte de ├«ns─âm├ón╚Ťare.
Inocularea solului este cea mai important─â etap─â. EM permite ├«mbun─ât─â╚Ťirea parametrilor solului ╚Öi accelereaza germinarea ╚Öi rasarirea porumbului ├«n stadiul ini╚Ťial al sezonului de cre╚Ötere. Doza recomandat─â de EM Natural Activ ├«n aceast─â etap─â variaz─â de la 20 litri la 30 litri / ha ├«n minim 300 litri de ap─â.
Dup─â aplicare produsul trebuie ├«ncoporat ├«n sol – discuire, ar─âtur─â, combinator etc. Produsul poate fi aplicat simultan cu fertilizatorii. Dac─â dup─â aplicare nu este posibil─â ├«ncorpotarea produsului ├«n sol, ar trebui folosite cantit─â╚Ťi mai mari de ap─â la aplicare.
Acest tip de aplicare poate fi efectuat ╚Öi imediat dup─â ├«ns─âm├ón╚Ťare; ar trebui s─â se acorde aten╚Ťie, totu╚Öi, la umezeala din sol.
Prezen╚Ťa EM ├«n sol ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte descompunerea resturilor vegetale din stratul vegetal.

2. Aplicarea EM Natural Activ in gunoiul de grajd
EM Natural Active poate fi aplicat direct în suspensie, ceea ce aduce beneficii suplimentare.
Microorganismele eficiente transform─â ├«n mod activ ingredientele con╚Ťinute ├«n excrementele de animale, ├«mbun─ât─â╚Ťind ├«n mod semnificativ parametrii de performan╚Ť─â ai noroiului de grand ╚Öi alte ├«ngr─â╚Ö─âminte organice. Noroiul de grajd tratat cu EM Natural Activ are mai mul╚Ťi nutrien╚Ťi ╚Öi contribuie semnificativ la ├«mbun─ât─â╚Ťirea parametrilor solului.
Cea mai bun─â solu╚Ťie este de a aplica EM Natural Activ ├«n suspensie cu cel pu╚Ťin o lun─â ├«nainte de aplicarea ├«n c├ómp, noroiuldevine mai lichid cu mai pu╚Ťine particule mari in suspensie devenind mai lichid prevenind astfel formarea crustei,reducerea mirosurilor ╚Öi reducerea emisiilor ├«n timpul aplic─ârii pe c├ómp.
Doza recomandat─â:
– minimum 0,5 litri de EM Natural Natural pe 1000 litri de noroi de grajd- cel mai bun efect este ob╚Ťinut dup─â aplicarea EM ├«n suspensie cu cel pu╚Ťin o lun─â ├«nainte de aplicarea acestuia pe sol.

Pasul 3: Aplicarea foliar─â
Aplicarea ├«n timpul sezonului de cre╚Ötere este op╚Ťional─â ╚Öi completeaz─â etapa de pre-├«ns─âm├ón╚Ťare. Permite ├«nt─ârirea ac╚Ťiunii produsului ├«n sol ╚Öi ob╚Ťinerea de beneficii suplimentare ├«n timpul form─ârii ╚Ötiule╚Ťilor ╚Öi asigur─ârii calit─â╚Ťii acestuia.

Este recomandat sa se aplice:

– dup─â condi╚Ťii de stres pentru plante care se manifest─â prin inhibarea cre╚Öterii
– este necesar s─â se respecte perioadele de a╚Öteptare dup─â tratamentul chimic cu erbicide ╚Öi fungicide
– aplic─ârile cu EM pot fi efectuate ├«n timpul, ├«nainte sau imediat dup─â precipita╚Ťii, ceea ce creste eficien╚Ťa aplic─ârii, c├ónd alte solu╚Ťii sunt doar par╚Ťial eficiente
– aplic─ârile cu EM pot fi combinate cu fertilizarea foliar─â

Dozele recomandate: de la 5 la 20 l de EM Natural Activ ├«n minimum 300 litri de ap─â pe hectar. Cel mai bine este s─â folosi╚Ťi duze cu pic─âtur─â medie sau mic─â. Aplicarea poate include utilizarea EM 5 sau EM Garden ╚Öi ├«ngr─â╚Ö─âmintele foliare de ├«nalt─â calitate. Aplicarea prin ad─âugarea a 2 litri de EM Garden ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte fotosinteza ╚Öi stimuleaz─â cre╚Öterea plantelor. De asemenea, are un efect regenerator.
Aplicarea impreună cu EM 5 este în primul rând o măsură preventivă de combatere a bolilor (smut)

Note Aditionale:

Doza ini╚Ťial─â mai mare de 20 litri de EM Natural Activ este recomandat─â pentru solurile degradate ├«n care resturile vegetale nu sunt supuse descompunerii sau sunt supuse putrefac╚Ťiei ╚Öi solul este erodat
Produsele EM nu trebuie utilizate împreună cu fungicide.
Dac─â este posibil, interven╚Ťia ar trebui efectuat─â de preferin╚Ť─â cu 7 zile ├«nainte sau 14 zile dup─â aplicarea fungicidelor.
Aplicarea EM Natural Activ poate fi efectuata în același timp cu fertilizatori sintetici
Este recomandabil s─â se utilizeze efectele favorabile ale produselor pe plante ├«n timpul ├«ntregului sezon de cre╚Ötere, ╚Ťin├ónd seama de cre╚Öterea intens─â ╚Öi de condi╚Ťiile stresante
Pe soluri bine structurate fertilizate cu ├«ngr─â╚Ö─âminte organice de ├«nalt─â calitate cu rota╚Ťie a culturilor ╚Öi ├«n anii urm─âtori de utilizare a microorganismelor eficiente se pot folosi doze mai mici per hectar.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *