Cultura cepei si a usturoiului
2 decembrie 2021
Provocari si solutii in cultura tomatelor
2 decembrie 2021
Show all

Cea mai buna formula pentru porumb

Microorganismele eficiente au un impact complex asupra solului și plantelor. Ele produc modificările biochimice dorite, care sunt esențiale pentru condiția și fertilitatea solului și pentru rezistența și creșterea porumbului.

Utilizarea EM în cultura porumbului asigură următoarele rezultate:
Structura solului îmbunătățită, capacitatea de a menține solul granular,
Îmbunătățirea absorbției și retenției apei
Egalizarea și accelerarea rasaririi
Reducerea spălării și blocarea nutrienților
Descompunerea resturilor vegetale din stratul vegetal
Condiție și rezistență îmbunătățite a plantelor

EM NATURAL ACTIV® – probiotic lichid organic cu microorganisme eficiente – produsul îmbunătățește structura și fertilitatea solului și susține creșterea durabilă a plantelor. Acesta conține o doză concentrată de microorganisme eficiente ™ și bacterii Azotobacter.

Acesta este produsul de bază pentru a fi folosit în cultivarea porumbului.

Microorganismele eficiente facilitează formarea și menținerea structurii granulare a solului și previne formarea crustei, ceea ce este de importanță majoră pentru germinarea răsărirea și dezvoltarea corespunzătoare a porumbului. Solul tratat cu EM are proprietăți de absorbție și retenție a apei mult mai bune. Acest lucru oferă plantelor condiții de creștere mai bune și ajută la o mai bună gestionare a deficienței de apă, precum și a precipitațiilor abundente.

Îmbunătățirea vizibilă a structurii solului și a abundenței nutrienților nu este singurul avantaj al utilizării EM Natural Activ.
Microorganismele conținute în produs sporesc, de asemenea, disponibilitatea si asimilarea nutrienților proveniți din fertilizarea organică sau chimică.
Microorganismele eficiente ajuta la asimilarea substanțelor nutritive din sol de către plante, ceea ce face ca porumbul să răspundă mult mai ușor la deficiențele de fosfor și zinc, precum și lipsa altor nutrienți ușor asimilați din sol, în ciuda condițiilor meteorologice nefavorabile sau a pH-ului scăzut al solului. Microorganismele eficiente sunt recomandate în special în cazul solului intens cultivat, cu structură deteriorată.

Tehnologia EM la porumb:

1. Aplicare pe sol inainte de însămânțare.
Inocularea solului este cea mai importantă etapă. EM permite îmbunătățirea parametrilor solului și accelereaza germinarea și rasarirea porumbului în stadiul inițial al sezonului de creștere. Doza recomandată de EM Natural Activ în această etapă variază de la 20 litri la 30 litri / ha în minim 300 litri de apă.
După aplicare produsul trebuie încoporat în sol – discuire, arătură, combinator etc. Produsul poate fi aplicat simultan cu fertilizatorii. Dacă după aplicare nu este posibilă încorpotarea produsului în sol, ar trebui folosite cantități mai mari de apă la aplicare.
Acest tip de aplicare poate fi efectuat și imediat după însămânțare; ar trebui să se acorde atenție, totuși, la umezeala din sol.
Prezența EM în sol îmbunătățește descompunerea resturilor vegetale din stratul vegetal.

2. Aplicarea EM Natural Activ in gunoiul de grajd
EM Natural Active poate fi aplicat direct în suspensie, ceea ce aduce beneficii suplimentare.
Microorganismele eficiente transformă în mod activ ingredientele conținute în excrementele de animale, îmbunătățind în mod semnificativ parametrii de performanță ai noroiului de grand și alte îngrășăminte organice. Noroiul de grajd tratat cu EM Natural Activ are mai mulți nutrienți și contribuie semnificativ la îmbunătățirea parametrilor solului.
Cea mai bună soluție este de a aplica EM Natural Activ în suspensie cu cel puțin o lună înainte de aplicarea în câmp, noroiuldevine mai lichid cu mai puține particule mari in suspensie devenind mai lichid prevenind astfel formarea crustei,reducerea mirosurilor și reducerea emisiilor în timpul aplicării pe câmp.
Doza recomandată:
– minimum 0,5 litri de EM Natural Natural pe 1000 litri de noroi de grajd- cel mai bun efect este obținut după aplicarea EM în suspensie cu cel puțin o lună înainte de aplicarea acestuia pe sol.

Pasul 3: Aplicarea foliară
Aplicarea în timpul sezonului de creștere este opțională și completează etapa de pre-însămânțare. Permite întărirea acțiunii produsului în sol și obținerea de beneficii suplimentare în timpul formării știuleților și asigurării calității acestuia.

Este recomandat sa se aplice:

– după condiții de stres pentru plante care se manifestă prin inhibarea creșterii
– este necesar să se respecte perioadele de așteptare după tratamentul chimic cu erbicide și fungicide
– aplicările cu EM pot fi efectuate în timpul, înainte sau imediat după precipitații, ceea ce creste eficiența aplicării, când alte soluții sunt doar parțial eficiente
– aplicările cu EM pot fi combinate cu fertilizarea foliară

Dozele recomandate: de la 5 la 20 l de EM Natural Activ în minimum 300 litri de apă pe hectar. Cel mai bine este să folosiți duze cu picătură medie sau mică. Aplicarea poate include utilizarea EM 5 sau EM Garden și îngrășămintele foliare de înaltă calitate. Aplicarea prin adăugarea a 2 litri de EM Garden îmbunătățește fotosinteza și stimulează creșterea plantelor. De asemenea, are un efect regenerator.
Aplicarea impreună cu EM 5 este în primul rând o măsură preventivă de combatere a bolilor (smut)

Note Aditionale:

Doza inițială mai mare de 20 litri de EM Natural Activ este recomandată pentru solurile degradate în care resturile vegetale nu sunt supuse descompunerii sau sunt supuse putrefacției și solul este erodat
Produsele EM nu trebuie utilizate împreună cu fungicide.
Dacă este posibil, intervenția ar trebui efectuată de preferință cu 7 zile înainte sau 14 zile după aplicarea fungicidelor.
Aplicarea EM Natural Activ poate fi efectuata în același timp cu fertilizatori sintetici
Este recomandabil să se utilizeze efectele favorabile ale produselor pe plante în timpul întregului sezon de creștere, ținând seama de creșterea intensă și de condițiile stresante
Pe soluri bine structurate fertilizate cu îngrășăminte organice de înaltă calitate cu rotație a culturilor și în anii următori de utilizare a microorganismelor eficiente se pot folosi doze mai mici per hectar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *