Cultura cerealelor
26 noiembrie 2021
Gainile ouatoare
26 noiembrie 2021
Show all

Cresterea porcilor

Momma pig feeding baby pigs

Utilizarea EM Probiotic poate aborda două probleme:
1. Ca aditiv adăugat la furaje sau apă, pentru a optimiza digestia și a popula tractul digestiv cu microflora benefică.
2. Pentru popularea adaposturilor cu microorganisme benefice, care conduce la echilibrarea mediului microbian, si astfel se reduc mirosurile si infecțiile și, în consecință, mortalitatea.
Pentru a profita pe deplin de utilizarea microorganismelor eficiente în fermele de porcine, cele două aspecte trebuie combinate, iar crescătorii ar trebui să aplice EM în hrana și pentru dezinfectia biologica.
Beneficii:
Purcei:
– datorită echilibrului din tractul digestiv, numărul tulburărilor digestive și, în consecință, decesele purceilor se reduc considerabil
– datorită florei stabile a tractului digestiv se elimina problema diareii cauzata de bacteriile patogene
– conversie mai eficienta a furajului
– ciclu de îngrășare mai scurt
– intarcare mai usoara
– mai multe purcei înțărcați de la scroafă
Porci pentru ingrasare:
– o mai bună asimilare a furajelor
– spor zilnic mai mare
– utilizarea regulată reduce semnificativ costurile de uz veterinar
– vieri mai sănătoși care raportează efecte de reproducere mai mari
– bacteriile acidului lactic din produs acidifica conținutul gastric, prin urmare, nu mai este necesara folosirea acidifiantilor pentru furaje
Scroafe:
– datorită proprietăților probiotice este stimulat sistemul imunitar, crescand astfel nivelul de anticorpi din sânge și rezistența la infecții.
– se elimina problema constipației după fatare, se îmbunătăteste tranzitul intestinal si consumul de hrană, ceea ce conduce la un randament mai ridicat al laptelui și, prin urmare, la o greutate corporală mai mare a purceilor
– utilizarea EM Probiotic facilitează popularea tractului digestiv cu microflora benefică care este transmisă purceilor prin lapte, în același timp inhibând transmiterea microflorei patogene (de exemplu, E. coli, Salmonella)
– animalele sunt mai calme si mai linistite
EM Probiotic este un agent natural care îmbogățește și asigură stabilitatea florei din tractul digestiv responsabil de digestia corectă. În plus, stimulează imunitatea și previne dezvoltarea bacteriilor patogene datorita continutului de bacteriile acidului lactic și drojdii.
Instrucțiuni privind dozajul pentru EM Probiotic:
1. Purcei : 2ml pe cale orala dupa taierea coltilor si in timpul administrarii fierului.
2. Se adaugă 20-30 ml de produs / pe zi în jgheabul de apa.
3. Intervalul dintre înțărcare și îngrășare, se adaugă 7 l de produs / 1 tonă de furaj combinat.
4. Porci pentru îngrășare : 5 litri / 1 tonă de furaj combinat.
5. La scroafe din a 90-a zi de gestație : 5 litri / tona de furaj ( 5 zile înainte și după fătare
adaugați 250 ml suplimentar).
6. Scroafe până în 90 de zile de gestație: 10 litri / tonă de furaj combinat.
Instrucțiuni privind dozajul pentru EM Bokashi Probiotic:
1. Purcei: ținuți în țarcuri, 10 kg de produs / tonă de furaj.
2. Intervalul între înțărcare și îngrășare: 8 kg de produs / tonă de furaj.
3. Porci pentru îngrașare: 5 kg de produs / tonă de furaj.
4. Scroafe din a 90-a de zi de gestație: 5 kg / tonă de hrană (5 zile înainte și după fătare, adăugați suplimentar 250 ml).
5. Scroafe până în 90 de zile de gestație: 10 kg / tonă de furaj.
Reducerea amoniacului și a hidrogenului sulfurat (mirosului) din adaposturi datorită EM Probiotic:
Utilizarea combinată a Microorganismelor Eficiente® -EM® în furaje cât și pentru menținerea condițiilor de igienă din adăposturi are ca rezultat reducerea gazelor nocive, cum ar fi amoniacul și hidrogenul sulfurat. Procesul de putrefacție al fecalelor și al noroiului este oprit și este declanțată fermentația la temperaturi scăzute. Astfel emisiile de amoniac și hidrogen sulfurat sunt oprite, ceea ce reduce considerabil mirosurile neplăcute și nu se mai produc decăntări in bazinele colectoare rezultatul fiind mult mai omogen.
În creșterea porcilor se recomandă utilizarea a 20% soluție de EM Probiotic.
Neutralizarea micotoxinelor:
Amenințarea micotoxinelor in creșterea si îngrășarea porcilor reprezintă o problemă semnificativă, care însă este neglijată în mod constant de fermieri. Hrănirea animalelor cu furajele afectate de agenții patogeni fungici duce la scăderea productivității și a stării de sănătate a porcilor. Aceasta provoacă boli de ficat și dăunează sistemului imunitar, reducând imunitatea naturală a animalelor și afectând capacitatea de reproducere a animalelor. O modalitate excelentă de a neutraliza acești metaboliți patogeni este folosirea EM Probiotic, care asigură neutralizarea micotoxinelor din furaj. Primul factor este Saccharomyces cerevisiae, drojdii capabile să capteze micotoxinele iar cel de-al doilea factor este Lactobacillus spp., responsabil cu descompunerea toxinelor din tractul digestiv înainte de a avea loc orice deteriorare și otrăvire a organismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *