Cultura cerealelor
26 noiembrie 2021
Gainile ouatoare
26 noiembrie 2021
Show all

Cresterea porcilor

Momma pig feeding baby pigs

Utilizarea EM Probiotic poate aborda dou─â probleme:
1. Ca aditiv adăugat la furaje sau apă, pentru a optimiza digestia și a popula tractul digestiv cu microflora benefică.
2. Pentru popularea adaposturilor cu microorganisme benefice, care conduce la echilibrarea mediului microbian, si astfel se reduc mirosurile si infec╚Ťiile ╚Öi, ├«n consecin╚Ť─â, mortalitatea.
Pentru a profita pe deplin de utilizarea microorganismelor eficiente în fermele de porcine, cele două aspecte trebuie combinate, iar crescătorii ar trebui să aplice EM în hrana și pentru dezinfectia biologica.
Beneficii:
Purcei:
– datorit─â echilibrului din tractul digestiv, num─ârul tulbur─ârilor digestive ╚Öi, ├«n consecin╚Ť─â, decesele purceilor se reduc considerabil
– datorit─â florei stabile a tractului digestiv se elimina problema diareii cauzata de bacteriile patogene
– conversie mai eficienta a furajului
– ciclu de ├«ngr─â╚Öare mai scurt
– intarcare mai usoara
– mai multe purcei ├«n╚Ť─ârca╚Ťi de la scroaf─â
Porci pentru ingrasare:
– o mai bun─â asimilare a furajelor
– spor zilnic mai mare
– utilizarea regulat─â reduce semnificativ costurile de uz veterinar
– vieri mai s─ân─âto╚Öi care raporteaz─â efecte de reproducere mai mari
– bacteriile acidului lactic din produs acidifica con╚Ťinutul gastric, prin urmare, nu mai este necesara folosirea acidifiantilor pentru furaje
Scroafe:
– datorit─â propriet─â╚Ťilor probiotice este stimulat sistemul imunitar, crescand astfel nivelul de anticorpi din s├ónge ╚Öi rezisten╚Ťa la infec╚Ťii.
– se elimina problema constipa╚Ťiei dup─â fatare, se ├«mbun─ât─âteste tranzitul intestinal si consumul de hran─â, ceea ce conduce la un randament mai ridicat al laptelui ╚Öi, prin urmare, la o greutate corporal─â mai mare a purceilor
– utilizarea EM Probiotic faciliteaz─â popularea tractului digestiv cu microflora benefic─â care este transmis─â purceilor prin lapte, ├«n acela╚Öi timp inhib├ónd transmiterea microflorei patogene (de exemplu, E. coli, Salmonella)
– animalele sunt mai calme si mai linistite
EM Probiotic este un agent natural care ├«mbog─â╚Ťe╚Öte ╚Öi asigur─â stabilitatea florei din tractul digestiv responsabil de digestia corect─â. ├Än plus, stimuleaz─â imunitatea ╚Öi previne dezvoltarea bacteriilor patogene datorita continutului de bacteriile acidului lactic ╚Öi drojdii.
Instruc╚Ťiuni privind dozajul pentru EM Probiotic:
1. Purcei : 2ml pe cale orala dupa taierea coltilor si in timpul administrarii fierului.
2. Se adaugă 20-30 ml de produs / pe zi în jgheabul de apa.
3. Intervalul dintre ├«n╚Ť─ârcare ╚Öi ├«ngr─â╚Öare, se adaug─â 7 l de produs / 1 ton─â de furaj combinat.
4. Porci pentru îngrășare : 5 litri / 1 tonă de furaj combinat.
5. La scroafe din a 90-a zi de gesta╚Ťie : 5 litri / tona de furaj ( 5 zile ├«nainte ╚Öi dup─â f─âtare
adauga╚Ťi 250 ml suplimentar).
6. Scroafe p├ón─â ├«n 90 de zile de gesta╚Ťie: 10 litri / ton─â de furaj combinat.
Instruc╚Ťiuni privind dozajul pentru EM Bokashi Probiotic:
1. Purcei: ╚Ťinu╚Ťi ├«n ╚Ťarcuri, 10 kg de produs / ton─â de furaj.
2. Intervalul ├«ntre ├«n╚Ť─ârcare ╚Öi ├«ngr─â╚Öare: 8 kg de produs / ton─â de furaj.
3. Porci pentru îngrașare: 5 kg de produs / tonă de furaj.
4. Scroafe din a 90-a de zi de gesta╚Ťie: 5 kg / ton─â de hran─â (5 zile ├«nainte ╚Öi dup─â f─âtare, ad─âuga╚Ťi suplimentar 250 ml).
5. Scroafe p├ón─â ├«n 90 de zile de gesta╚Ťie: 10 kg / ton─â de furaj.
Reducerea amoniacului și a hidrogenului sulfurat (mirosului) din adaposturi datorită EM Probiotic:
Utilizarea combinat─â a Microorganismelor Eficiente┬« -EM┬« ├«n furaje c├ót ╚Öi pentru men╚Ťinerea condi╚Ťiilor de igien─â din ad─âposturi are ca rezultat reducerea gazelor nocive, cum ar fi amoniacul ╚Öi hidrogenul sulfurat. Procesul de putrefac╚Ťie al fecalelor ╚Öi al noroiului este oprit ╚Öi este declan╚Ťat─â fermenta╚Ťia la temperaturi sc─âzute. Astfel emisiile de amoniac ╚Öi hidrogen sulfurat sunt oprite, ceea ce reduce considerabil mirosurile nepl─âcute ╚Öi nu se mai produc dec─ânt─âri in bazinele colectoare rezultatul fiind mult mai omogen.
├Än cre╚Öterea porcilor se recomand─â utilizarea a 20% solu╚Ťie de EM Probiotic.
Neutralizarea micotoxinelor:
Amenin╚Ťarea micotoxinelor in cre╚Öterea si ├«ngr─â╚Öarea porcilor reprezint─â o problem─â semnificativ─â, care ├«ns─â este neglijat─â ├«n mod constant de fermieri. Hr─ânirea animalelor cu furajele afectate de agen╚Ťii patogeni fungici duce la sc─âderea productivit─â╚Ťii ╚Öi a st─ârii de s─ân─âtate a porcilor. Aceasta provoac─â boli de ficat ╚Öi d─âuneaz─â sistemului imunitar, reduc├ónd imunitatea natural─â a animalelor ╚Öi afect├ónd capacitatea de reproducere a animalelor. O modalitate excelent─â de a neutraliza ace╚Öti metaboli╚Ťi patogeni este folosirea EM Probiotic, care asigur─â neutralizarea micotoxinelor din furaj. Primul factor este Saccharomyces cerevisiae, drojdii capabile s─â capteze micotoxinele iar cel de-al doilea factor este Lactobacillus spp., responsabil cu descompunerea toxinelor din tractul digestiv ├«nainte de a avea loc orice deteriorare ╚Öi otr─âvire a organismului.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *