Beneficiile tehnologiei EM™ in cultivarea capsunilor
26 noiembrie 2021
Cultura cerealelor
26 noiembrie 2021
Show all

Pregatirea tratamentelor in livada

Probioticele EM – microorganisme eficiente – sunt deosebit de benefice pentru a fi folosite in livezile in care structura degradata a solului blocheaza circulatia apei si a nutrientilor, ceea ce reduce in mod semnificativ productia si, de asemenea, in livezile cu producție intensă cu produse chimice de protecție a plantelor și îngrășăminte sintetice. Probioticele EM au efect în orice sistem de cultivare a livezilor. .
Probioticele EM pot fi aplicate în orice stadiu de creștere a plantelor sau atunci cand se infiinteaza o plantație. Tratamentele pot fi efectuate si în timpul vremii ploioase, fără riscul reducerii eficienței.
Pasul 1:
Începutul primăverii, apariția mugurilor de frunze (inocularea solului cu probiotic EM îmbunătățește textura acestuia și ajuta la prevenirea bolilor). Primul tratament de primăvară trebuie efectuat imediat după apariția mugurilor de frunze. EM Natural Activ într-o doză cuprinsă între 20 și 40 l împreună cu 2-4l EM5 / ha. Cel mai bine este ca plantele să fie pulverizate cu probiotic în așa fel încât excesul să se scurgă în sol umed. Dacă obiectivul principal al aplicarii este de a îmbunătăți textura solului, atunci probioticul poate fi aplicat direct pe solul umed (de ex. cu ajutorul met-ului de erbicidare)
Pasul 2:
Înainte de înflorire (sprijin biologic pentru protecția împotriva agenților patogeni și efect repelent asupra dăunătorilor). Tratamentul trebuie efectuat utilizând o doză între 10 și 40 l de EM Natural Activ împreună cu 3 – 6 l de EM5 / ha. Ajustați cantitatea de apă și presiunea de lucru astfel încât plantele să fie acoperite cu probiotic cât mai mult posibil.
Pasul 3
Sfârșitul înfloririi, începutul formarii fructelor. În această perioadă, procedăm exact ca în pasul 2. Microorganismele eficiente și extractele din plante conținute în EM5 stimulează plantele si le susțin rezistența naturală în condiții nefavorabile și ajuta la protejarea împotriva dăunătorilor și agenților patogeni.
Pasul 4
Creșterea fructelor înainte de perioada de coacere (influență benefică asupra calității fructelor). În această perioadă, procedăm exact ca în pasul 2.
În timpul fazei de creștere și maturizare, fructele sunt expuse constant la infecții și la invazia daunatorilor. Pentru a le proteja, vă recomandăm un tratament suplimentar cu EM Natural Activ și EM5 ca la pasul 2. Tratamentul protejează fructele împotriva crăpării și accelerează regenerarea pagubelor provocate de grindină. În cazul deteriorării plantelor datorate condițiilor meteorologice, vă recomandăm să utilizați EM Garden într-o doză cuprinsă între 2 și 5 l pe 1 ha. Tratamentele cu probiotice EM pot fi efectuate până la recoltare (fără perioada de retragere), deoarece acestea au un impact pozitiv asupra calității fructelor.
Pasul 5
După recoltarea fructelor ( aplicarea ajuta la descompunerea frunzelor căzute, ajuta plantele plante și la regenerarea solului).
Tratamentul cu EM Natural Activ și EM5 trebuie efectuat după recoltarea fructelor. Probioticul trebuie să acopere plantele sau frunzele și fructele căzute și ar trebui să pătrundă și în sol. EM5 inhiba dezvoltarea agentilor patogeni care reprezintă o amenințare pentru plante în primăvară. Doza de bază de EM Natural Activ în acest tratament este de 40 l / ha.
Înființarea unei plantații (producția de material săditor și copaci de calitate superioară cu sistem radicular perfect dezvoltat și îmbunătățirea înrădăcinării)
Se aplica EM Garden. Se stropesc copacii și puietii cu soluție 0,5% (0,05 litri EM Garden pentru 10 litri de apă) în cantitate de 10 litri pe circa 15 metri pătrați de pepinieră. Dacă este necesar, soluția poate fi aplicată straturilor mai profunde ale solului prin turnarea suplimentara de apa la radacina. În acest stadiu al producției de material saditor este indicat sa se repete ​​procedura de aplicare EM Garden de 3 ori.
Butașii pregătiți
Aplicarea EM Garden va asigura în mod eficient o inradacinare mai bună a materialului săditor și va stimula creșterea după ce au fost plantati în locul lor permanent. Pentru aceasta, se înmoaie rădăcinile în soluție 1:20 (50 ml probiotic pentru 1 litru de apă). Acest produs este recomandat în special pentru materialul saditor deteriorat sau copacii de pepinieră, în cazul condițiilor meteorologice nefavorabile la infiintarea plantației sau înrădăcinarea plantelor nou-plantate. Răsadurile care au fost tratate cu probiotic EM Garden în timpul producerii lor nu necesită acest tip de tratament.
Pregătirea solului pentru infiintarea unei livezi
Probioticul EM Natural Activ trebuie aplicat pe sol atunci când se pregătește solul pentru infiintarea unei livezi. După aplicare, trebuie incorporat in sol. Probioticul îmbunătățește textura solului și circulația nutrienților și are un efect pozitiv asupra înrădăcinării plantelor și a creșterii acestora. Doza recomandată pentru 1 ha: de la 20 până la 60 l de EM Natural Activ.
Un beneficiu foarte important al tehnologiei EM este posibilitatea de a efectua tratamentul în timpul vremii ploioase, în timp ce în cazul produselor de protecție a plantelor chimice, eficiența acestora este redusă. Aplicarea probioticelor in timpul precipitatiilor ajuta penetrarea microorganismelor eficiente mai adanc in sol. Tratamentele cu probioticele EM pot fi realizate împreună cu procesul de fertilizare. Se recomandă o distanta de cateva zile între tratamentele cu EM – Microorganisme eficiente și produse chimice de protecție a plantelor. Dacă este imposibil, efectuați mai întâi tratamentul cu EM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *