Lucr─ârile din gradin─â – aplicare EM activat prim─âvara
25 februarie 2022
Show all

EM in horticultur─â – pas cu pas

Pre-plantare:

Cu dou─â – trei s─âpt─âm├óni ├«nainte de plantare, aplica╚Ťi EM activat pe sol – dilu╚Ťie de 1:10┬á – aplicare prin pulverizare urmat─â de ├«ncorporare (fie mecanic -frezat, arat, disc, fie uda╚Ťi bine) . ├Ändep─ârta╚Ťi buruienile care apar dup─â 10-14 zile.

Aplica╚Ťi 10-20┬á litri EM activat / hectar

Tratamentul semin╚Ťelor:

├Änmuia╚Ťi semin╚Ťele ├«ntr-o solu╚Ťie de EM activat ├«nainte de plantare pentru a cre╚Öte viabilitatea semin╚Ťelor. Dilua╚Ťi EM activat cu ap─â ├«ntr-un raport de 1:1000.

├Änmuia╚Ťi semin╚Ťele ├«n solu╚Ťie┬á timp de doar 5-10 minute, apoi usca╚Ťi la aer ╚Öi planta╚Ťi ca de obicei.

Pepiniera/Plante cultivate in containere:

Se inoculeaz─â cu EM ├«n fazele de ├«ns─âm├ón╚Ťare ╚Öi transplant, apoi lunar ulterior.

Utiliza╚Ťi o dilu╚Ťie standard de 1:100.

Legume, fructe și ierburi:

Pulveriza╚Ťi dilu╚Ťia standard de 1:10 pe plante.

Aplica╚Ťi ca tratament ├«nainte de plantare, din nou la plantare/transplant ╚Öi la fiecare trei p├ón─â la patru s─âpt─âm├óni pe toat─â perioada de vegeta╚Ťie.

Dup─â recoltare:

Se aplic─â ╚Öi pe resturile vegetale dup─â recoltare, chiar ├«nainte de a le ├«ncorpora ├«n sol. Utiliza╚Ťi 10-20 litri de EM activat pe hectar, dilua╚Ťi cu cantitatea adecvat─â de ap─â pentru fiecare aplicare.

Sisteme hidroponice

├Än sistemele de produc╚Ťie a culturilor hidroponice, EM poate fi diluat ├«mpreun─â cu ├«ngr─â╚Ö─âmintele la o rat─â de 1:10.000. Aceast─â practic─â va acoperi sistemele radiculare cu microorganisme benefice ╚Öi va face absorb╚Ťia nutrien╚Ťilor mai eficient─â. EM va descompune, de asemenea, de╚Öeurile nedorite ╚Öi, ├«n acela╚Öi timp, va produce probiotice ╚Öi antioxidan╚Ťi care v─â vor men╚Ťine plantele s─ân─âtoase ╚Öi viguroase ╚Öi produsele ob╚Ťinute se vor men╚Ťine proaspete pentru mai mult timp.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *