Lucrările din gradină – aplicare EM activat primăvara
25 februarie 2022
Show all

EM in horticultură – pas cu pas

Pre-plantare:

Cu două – trei săptămâni înainte de plantare, aplicați EM activat pe sol – diluție de 1:10  – aplicare prin pulverizare urmată de încorporare (fie mecanic -frezat, arat, disc, fie udați bine) . Îndepărtați buruienile care apar după 10-14 zile.

Aplicați 10-20  litri EM activat / hectar

Tratamentul semințelor:

Înmuiați semințele într-o soluție de EM activat înainte de plantare pentru a crește viabilitatea semințelor. Diluați EM activat cu apă într-un raport de 1:1000.

Înmuiați semințele în soluție  timp de doar 5-10 minute, apoi uscați la aer și plantați ca de obicei.

Pepiniera/Plante cultivate in containere:

Se inoculează cu EM în fazele de însămânțare și transplant, apoi lunar ulterior.

Utilizați o diluție standard de 1:100.

Legume, fructe și ierburi:

Pulverizați diluția standard de 1:10 pe plante.

Aplicați ca tratament înainte de plantare, din nou la plantare/transplant și la fiecare trei până la patru săptămâni pe toată perioada de vegetație.

După recoltare:

Se aplică și pe resturile vegetale după recoltare, chiar înainte de a le încorpora în sol. Utilizați 10-20 litri de EM activat pe hectar, diluați cu cantitatea adecvată de apă pentru fiecare aplicare.

Sisteme hidroponice

În sistemele de producție a culturilor hidroponice, EM poate fi diluat împreună cu îngrășămintele la o rată de 1:10.000. Această practică va acoperi sistemele radiculare cu microorganisme benefice și va face absorbția nutrienților mai eficientă. EM va descompune, de asemenea, deșeurile nedorite și, în același timp, va produce probiotice și antioxidanți care vă vor menține plantele sănătoase și viguroase și produsele obținute se vor menține proaspete pentru mai mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *