Cresterea vacilor de lapte
26 noiembrie 2021
Pregatirea tratamentelor in livada
26 noiembrie 2021
Show all

Beneficiile tehnologiei EMÔäó in cultivarea capsunilor

Microorganismele eficiente aduc numeroase beneficii solului ╚Öi plantelor. Ele produc modific─ârile biochimice dorite, care sunt esen╚Ťiale pentru starea ╚Öi fertilitatea solului ╚Öi pentru rezisten╚Ťa ╚Öi cre╚Öterea c─âp╚Öunilor.
Microorganismele eficiente stopeaz─â procesul negativ de putrefac╚Ťie care are loc ├«n sol ╚Öi prin transformarea materiei organice ╚Öi anorganice prezente ├«n orice tip de sol ajuta la stabilirea ╚Öi men╚Ťinerea structurii granulare dorite.
Promovarea dezvolt─ârii corecte a sistemului radicular reprezint─â un beneficiu clar al utiliz─ârii microorganismelor eficiente. Microorganismele con╚Ťinute ├«n produs ├«mbun─ât─â╚Ťesc, de asemenea, asimilarea ╚Öi disponibilitatea nutrien╚Ťilor proveni╚Ťi din sol ╚Öi furniza╚Ťi ca urmare a fertiliz─ârii.
Utilizarea microorganismelor eficiente este recomandată în mod special pentru solurile cultivate intens, cu structură degradantă, cu monocultură predominantă, lipsită de fertilizare organică de bună calitate.
EM activat – pentru ├«mbun─ât─â╚Ťirea structurii ╚Öi fertilit─â╚Ťii solului ╚Öi pentru sus╚Ťinerea cre╚Öterii durabile a plantelor. Acesta con╚Ťine o doz─â concentrat─â de microorganisme eficiente Ôäó ╚Öi bacterii Azotobacter.
Produs de bază pentru utilizarea în fermele de capsuni
├Ämbun─ât─â╚Ťirea structurii solului ╚Öi reducerea levig─ârii ╚Öi bloc─ârii nutrien╚Ťilor
├Ämbun─ât─â╚Ťirea randamentului ╚Öi a s─ân─ât─â╚Ťii plantelor
EM-5 este un amestec de ingrediente naturale supuse ferment─ârii cu microorganisme eficienteÔäó, care con╚Ťine usturoi, ardei iute, o╚Ťet de mere ╚Öi alcool. Atunci c├ónd este aplicat foliar, EM-5 stimuleaz─â sistemul imunitar al plantelor si are efect repelent asupra daunatorilor, cre├ónd, ├«n acela╚Öi timp, o barier─â care protejeaz─â plantele ├«mpotriva bolilor.
EM-5 previne ╚Öi elimin─â un spectru larg de boli fungice ╚Öi microbiene ╚Öi ├«nt─âre╚Öte rezisten╚Ťa natural─â a plantelor.
În plus, are efect repelent pentru diferite tipuri de dăunători ai plantelor
EM-5 este utilizat ca aditiv la EM activat, pentru aplicare foliară în timpul sezonului de creștere.
Cum se folose╚Öte tehnologia EMÔäó ├«n cultura c─âp╚Öunilor:
Pasul 1: aplicarea la sol ├«nainte de a ├«nfiin╚Ťa o ferm─â de c─âp╚Öuni.
Inocularea solului este cel mai important tratament. Permite ├«mbun─ât─â╚Ťirea parametrilor solului si ajuta extrem de mult plantele tinere. Doza de baz─â a EM activat pentru aceast─â aplicare este de la 20 la 40 litri /ha diluat─â ├«n minim 300 litri de ap─â.
Se recomand─â s─â se pulverizeze ╚Öi s─â se ├«ncorporeze ├«n sol ├«nainte de ├«nfiin╚Ťarea unei ferme sau s─â se pulverizeze ├«nainte de scarificarea solului ├«ntre r├ónduri ├«n fermele de c─âp╚Öuni deja existente . Produsul poate fi aplicat ├«mpreun─â cu al╚Ťi fertilizan╚Ťi. ├Än cazul ├«n care dup─â pulverizare nu este posibil─â ├«ncorporarea ├«n sol, se va folosi o cantitate mai mare de ap─â ca transmi╚Ť─âtor. ├Än cazul fertig─ârii, trebuie utilizate acelea╚Öi doze ale produsului. Pentru fermele de capsuni existente, se recomand─â ad─âugarea a 1 p├ón─â la 4 litri de EM-5 ca aditiv ├«n timpul primei aplicari, ├«n func╚Ťie de inciden╚Ťa bolilor fungice din anii preceden╚Ťi.
Pasul 2: aplicare direct─â (foliar).
Aplicarea asigur─â o prevenire eficient─â ╚Öi protec╚Ťie ├«mpotriva patogenilor ╚Öi o stimulare a cre╚Öterii plantelor. ├Än cultura de c─âp╚Öuni, se recomand─â aplicarea foliar─â cel pu╚Ťin o dat─â ├«nainte de perioada de ├«nflorire ╚Öi o dat─â c├ónd fructele nu sunt coapte. La aceast─â aplicare, v─â recomand─âm s─â combina╚Ťi EM activat cu EM-5 sau EM Garden.
Doza recomandată: 10 litri de EM activat, combinat cu 2 litri de EM-5 sau 2 litri de EM Garden, în minimum 300 litri de apă pe hectar. Aplicarea trebuie efectuată folosind duze medii sau mici. Pulverizarea prin adăugarea de EM Garden asigură o fotosinteză adecvată și stimulează creșterea plantelor. De asemenea, are un efect regenerator.
Pulverizarea prin adăugarea EM-5 este destinată în primul rând prevenirii bolilor. Aplicările cu EM-5 pot fi efectuate în timpul recoltării pentru a asigura o stare excelentă și o calitate deosebită a fructelor.
Când este cel mai bine de aplicat:
– condi╚Ťii stresante pentru plante (pulverizare ├«nainte, dup─â ╚Öi ├«n timpul apari╚Ťiei condi╚Ťiilor de stres)
– imediat ├«nainte de interven╚Ťia pr─â╚Öirea mecanic─â a buruienilor ╚Öau de scarificare a solului, ceea ce spore╚Öte efectul scarific─ârii terenurilor ╚Öi contribuie la popularea buruienilor distruse cu EMÔäó, conduc├ónd la o descompunere mai rapid─â ╚Öi la prevenirea transform─ârii buruienilor ├«ntr-un habitat pentru agen╚Ťii patogeni;
– este necesar s─â se respecte perioadele de a╚Öteptare dup─â tratamentul chimic cu erbicide ╚Öi fungicide, cu cel pu╚Ťin 14 zile ├«nainte sau 7 zile dup─â pulverizarea cu EM.
– aplic─ârile cu EM pot fi efectuate ├«n timpul precipita╚Ťiilor f─âr─â a-╚Öi pierde eficien╚Ťa, c├ónd alte solu╚Ťii sunt doar par╚Ťial eficiente
Pasul 3: aplicarea dupa recoltare:
Aceast─â aplicare are dou─â avantaje de baz─â. Pe de o parte, se inten╚Ťioneaz─â gestionarea reziduurilor de culturi neselectate, pe de alt─â parte, protec╚Ťia solului ╚Öi a plantelor ├«mpotriva bolilor.
Dozaj: Pulverizarea cu EM activat ╚Öi op╚Ťional cu EM-5 ├«n propor╚Ťie de 20 litri de EM activat combinat─â cu 2 litri de EM-5 ├«n minimum 300 litri de ap─â pe hectar.
Produc╚Ťia de r─âsaduri:
Pentru aceast─â etap─â, utiliza╚Ťi EM Garden. Pulveriza╚Ťi r─âsadurile cu solu╚Ťie 1% de produs (0,1 litri de EM Garden pentru 10 litri de ap─â) ├«n raport de 10 litri de solu╚Ťie pe 10 metri p─âtra╚Ťi de material s─âditor. Dac─â este necesar, solu╚Ťia poate fi drenat─â mai ad├ónc prin stropirea r─âsadurilor cu o por╚Ťie suplimentar─â de ap─â. ├Än timpul produc╚Ťiei de r─âsad, repeta╚Ťi opera╚Ťiunea folosind EM Garden de la 3 la 5 ori. R─âsadul trebuie s─â fie pulverizat pentru ultima dat─â ├«n ziua plant─ârii, prin ad─âugarea op╚Ťional─â a 20 ml de EM5 la 10 litri de solu╚Ťie.
Transplantarea r─âsadurilor:
EM Garden permite ├«n mod eficient ├«mbun─ât─â╚Ťirea st─ârii ╚Öi asigurarea unei transplant─âri reu╚Öite a materialului s─âditor imediat ├«nainte de ├«nfiin╚Ťarea fermei prin ├«nmuierea r─âd─âcinilor ├«n solu╚Ťie 1:20 (50 ml de produs pe 1 litru de ap─â)
Note Aditionale:
Este recomandat─â o doza ini╚Ťial─â mai mare de 20 litri de EM activat pentru solurile degradate ├«n care materia organic─â nu se descompune sau este supus─â putrefac╚Ťiei ╚Öi solul este erodat
Produsele EM nu trebuie utilizate ├«mpreun─â cu fungicide ╚Öi erbicide. Dac─â este posibil, aplicarea ar trebui efectuat─â de preferin╚Ť─â cu 7 zile ├«nainte sau 14 zile dup─â aplicarea fungicidelor ╚Öi erbicidelor
Este recomandat s─â se utilizeze efectele favorabile ale produselor pe plante ├«n timpul ├«ntregului sezon de cre╚Ötere, ╚Ťin├ónd seama de cre╚Öterea intens─â ╚Öi de condi╚Ťiile stresante

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *