Cresterea vacilor de lapte
26 noiembrie 2021
Pregatirea tratamentelor in livada
26 noiembrie 2021
Show all

Beneficiile tehnologiei EM™ in cultivarea capsunilor

Microorganismele eficiente aduc numeroase beneficii solului și plantelor. Ele produc modificările biochimice dorite, care sunt esențiale pentru starea și fertilitatea solului și pentru rezistența și creșterea căpșunilor.
Microorganismele eficiente stopează procesul negativ de putrefacție care are loc în sol și prin transformarea materiei organice și anorganice prezente în orice tip de sol ajuta la stabilirea și menținerea structurii granulare dorite.
Promovarea dezvoltării corecte a sistemului radicular reprezintă un beneficiu clar al utilizării microorganismelor eficiente. Microorganismele conținute în produs îmbunătățesc, de asemenea, asimilarea și disponibilitatea nutrienților proveniți din sol și furnizați ca urmare a fertilizării.
Utilizarea microorganismelor eficiente este recomandată în mod special pentru solurile cultivate intens, cu structură degradantă, cu monocultură predominantă, lipsită de fertilizare organică de bună calitate.
EM activat – pentru îmbunătățirea structurii și fertilității solului și pentru susținerea creșterii durabile a plantelor. Acesta conține o doză concentrată de microorganisme eficiente ™ și bacterii Azotobacter.
Produs de bază pentru utilizarea în fermele de capsuni
Îmbunătățirea structurii solului și reducerea levigării și blocării nutrienților
Îmbunătățirea randamentului și a sănătății plantelor
EM-5 este un amestec de ingrediente naturale supuse fermentării cu microorganisme eficiente™, care conține usturoi, ardei iute, oțet de mere și alcool. Atunci când este aplicat foliar, EM-5 stimulează sistemul imunitar al plantelor si are efect repelent asupra daunatorilor, creând, în același timp, o barieră care protejează plantele împotriva bolilor.
EM-5 previne și elimină un spectru larg de boli fungice și microbiene și întărește rezistența naturală a plantelor.
În plus, are efect repelent pentru diferite tipuri de dăunători ai plantelor
EM-5 este utilizat ca aditiv la EM activat, pentru aplicare foliară în timpul sezonului de creștere.
Cum se folosește tehnologia EM™ în cultura căpșunilor:
Pasul 1: aplicarea la sol înainte de a înființa o fermă de căpșuni.
Inocularea solului este cel mai important tratament. Permite îmbunătățirea parametrilor solului si ajuta extrem de mult plantele tinere. Doza de bază a EM activat pentru această aplicare este de la 20 la 40 litri /ha diluată în minim 300 litri de apă.
Se recomandă să se pulverizeze și să se încorporeze în sol înainte de înființarea unei ferme sau să se pulverizeze înainte de scarificarea solului între rânduri în fermele de căpșuni deja existente . Produsul poate fi aplicat împreună cu alți fertilizanți. În cazul în care după pulverizare nu este posibilă încorporarea în sol, se va folosi o cantitate mai mare de apă ca transmițător. În cazul fertigării, trebuie utilizate aceleași doze ale produsului. Pentru fermele de capsuni existente, se recomandă adăugarea a 1 până la 4 litri de EM-5 ca aditiv în timpul primei aplicari, în funcție de incidența bolilor fungice din anii precedenți.
Pasul 2: aplicare directă (foliar).
Aplicarea asigură o prevenire eficientă și protecție împotriva patogenilor și o stimulare a creșterii plantelor. În cultura de căpșuni, se recomandă aplicarea foliară cel puțin o dată înainte de perioada de înflorire și o dată când fructele nu sunt coapte. La această aplicare, vă recomandăm să combinați EM activat cu EM-5 sau EM Garden.
Doza recomandată: 10 litri de EM activat, combinat cu 2 litri de EM-5 sau 2 litri de EM Garden, în minimum 300 litri de apă pe hectar. Aplicarea trebuie efectuată folosind duze medii sau mici. Pulverizarea prin adăugarea de EM Garden asigură o fotosinteză adecvată și stimulează creșterea plantelor. De asemenea, are un efect regenerator.
Pulverizarea prin adăugarea EM-5 este destinată în primul rând prevenirii bolilor. Aplicările cu EM-5 pot fi efectuate în timpul recoltării pentru a asigura o stare excelentă și o calitate deosebită a fructelor.
Când este cel mai bine de aplicat:
– condiții stresante pentru plante (pulverizare înainte, după și în timpul apariției condițiilor de stres)
– imediat înainte de intervenția prășirea mecanică a buruienilor șau de scarificare a solului, ceea ce sporește efectul scarificării terenurilor și contribuie la popularea buruienilor distruse cu EM™, conducând la o descompunere mai rapidă și la prevenirea transformării buruienilor într-un habitat pentru agenții patogeni;
– este necesar să se respecte perioadele de așteptare după tratamentul chimic cu erbicide și fungicide, cu cel puțin 14 zile înainte sau 7 zile după pulverizarea cu EM.
– aplicările cu EM pot fi efectuate în timpul precipitațiilor fără a-și pierde eficiența, când alte soluții sunt doar parțial eficiente
Pasul 3: aplicarea dupa recoltare:
Această aplicare are două avantaje de bază. Pe de o parte, se intenționează gestionarea reziduurilor de culturi neselectate, pe de altă parte, protecția solului și a plantelor împotriva bolilor.
Dozaj: Pulverizarea cu EM activat și opțional cu EM-5 în proporție de 20 litri de EM activat combinată cu 2 litri de EM-5 în minimum 300 litri de apă pe hectar.
Producția de răsaduri:
Pentru această etapă, utilizați EM Garden. Pulverizați răsadurile cu soluție 1% de produs (0,1 litri de EM Garden pentru 10 litri de apă) în raport de 10 litri de soluție pe 10 metri pătrați de material săditor. Dacă este necesar, soluția poate fi drenată mai adânc prin stropirea răsadurilor cu o porție suplimentară de apă. În timpul producției de răsad, repetați operațiunea folosind EM Garden de la 3 la 5 ori. Răsadul trebuie să fie pulverizat pentru ultima dată în ziua plantării, prin adăugarea opțională a 20 ml de EM5 la 10 litri de soluție.
Transplantarea răsadurilor:
EM Garden permite în mod eficient îmbunătățirea stării și asigurarea unei transplantări reușite a materialului săditor imediat înainte de înființarea fermei prin înmuierea rădăcinilor în soluție 1:20 (50 ml de produs pe 1 litru de apă)
Note Aditionale:
Este recomandată o doza inițială mai mare de 20 litri de EM activat pentru solurile degradate în care materia organică nu se descompune sau este supusă putrefacției și solul este erodat
Produsele EM nu trebuie utilizate împreună cu fungicide și erbicide. Dacă este posibil, aplicarea ar trebui efectuată de preferință cu 7 zile înainte sau 14 zile după aplicarea fungicidelor și erbicidelor
Este recomandat să se utilizeze efectele favorabile ale produselor pe plante în timpul întregului sezon de creștere, ținând seama de creșterea intensă și de condițiile stresante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *