CE ESTE EM?Tehnologia EM™ este un instrument care combină cunoștințele tehnice specifice și probioticele numite EM™ (Effective Microorganisms™).

Acest amestec de microorganisme și „know how”-ul fac din EM™ un produs unic pe piață, disponibil sub formă lichidă, la temperatura camerei, cu microorganisme viabile și gata de a intra în acțiune. In plus nu sunt daunatoare, nici patogene, nici modificate genetic, nici sintetizate in laborator.

Conține microorganisme naturale binecunoscute, precum drojdiile și bacteriile lactice care promovează procesele de fermentație antioxidantă, accelerează procesele de descompunere a materiei organice și favorizează echilibrul florei microbiene, printre alte beneficii.

CUM FUNCȚIONEAZĂ TEHNOLOGIA EM ™?

Este singura tehnologie probiotică care acționează în refacerea biologică a mediului, deoarece reduce bolile și promovează echilibrul microbiotei.

Într-un mediu sănătos, microorganismele funcționează ca și cum ar fi parte dintr-un echilibru natural: 10% sunt nocive, 10% sunt benefice și 80% sunt neutre sau oportuniste, adică pot fi benefice (fermentative) sau dăunătoare (oxidative). Importanța acestui ultim grup este că, pe lângă faptul că este majoritar, poate fi influențat de primele două grupuri.

Acest echilibru este prezent în toate sistemele vii, cum ar fi în intestinele oamenilor și animalelor, în sol, în plante, într-un râu, într-un lac și în mare.

Mediu oxidat / bolnav

Când apare un dezechilibru, fie natural, fie cauzat de om, cum este cazul apelor uzate, contaminarea cu produse agrochimice, mecanizarea excesivă și chiar hrănirea cu alimente de proastă calitate, prezența agenților oxidanți favorizează proliferarea microorganismelor dăunătoare. În acest proces de multiplicare, microorganismele neutre sunt influențate să le urmeze pe cele dăunătoare, în așa măsură încât echilibrul se înclină spre grupa oxidativă (dăunătoare), unde bolile se dezvoltă ușor.

Când apare dezechilibrul, mediul se îmbolnăvește, apar mirosuri neplăcute, se produc gaze nocive și substanțe toxice. Un exemplu în acest sens este atunci când mâncăm un aliment în stare proastă și, mai târziu, ne simțim deranjați la stomac. Aceasta înseamnă că echilibrul nostru intern favorizează microorganismele dăunătoare.

Mediu antioxidat/sănătos

Spre deosebire de cele de mai sus, Tehnologia EM™ induce microorganismele neutre să funcționeze ca microorganisme benefice. Această acțiune este cunoscută sub denumirea de efect PROBIOTIC deoarece odată cu aplicarea produselor Tehnologiei EM ™ în sol, în mediu, și chiar în sistemul digestiv al animalelor prin hrană, se stabilește un mediu fermentativ, antioxidant și sănătos, care împiedică producerea de gaze urat mirositoare si substante nocive, favorizeaza sinteza unor substante benefice care au ca efect conservarea si revitalizarea mediului inconjurator. Acest efect probiotic poate apărea în sol, plante și animale.

DE CE SĂ UTILIZAȚI TEHNOLOGIA EM™?

→ Certificat de Dr. Teruo Higa – EMRO (EM Research Organization).
→ Tehnologie exclusivă și inovatoare.
→ Se activează pe loc, direct în fermă.
→ Este dezvoltat printr-un proces simplu care îi garantează calitatea și eficiența.
→ Toate activitățile sale contribuie direct la construirea unei societăți durabile