Managementul nutrienților din sol: îngrășăminte chimice sau nu?
16 decembrie 2021
Beneficiile ciupercilor
31 ianuarie 2022
Show all

3 metode pentru a-ți îmbunătăți sistemul imunitar

Celulele sistemului imunitar vă mențin corpul sănătos
Sistemul nostru imunitar este o structură și un proces biologic remarcabil și indispensabil, construit in timp de-a lungul existenței umanității. Nu ar fi exagerat să spunem că istoria omenirii a fost o luptă constantă împotriva foametei și a bolilor infecțioase.
Pentru a explica ce face sistemul imunitar, ar putea fi mai ușor să ne gândim la polițiștii aflați în patrulare care vă protejează cartierul sau la abilitățile fizice și comunicațiile radio pe care poliția le folosește pentru a captura criminali. Celulele imune sunt formate în mare parte din globule albe din sânge, care împărtășesc o distribuție de roluri – cum ar fi cei care se ocupă de eliminarea celulelor moarte, cei care sunt însărcinați să tragă un semnal de alarmă atunci când detectează prezența unui intrus, cei care se ocupă de a da ordinele de atac, cele care luptă direct împotriva bacteriilor, cele care creează anticorpi virali și cele care elimină celulele canceroase etc. Datorită muncii complicate și misterioase pe care aceste celule imunitare o fac în interiorul corpului nostru, suntem capabili să rămânem sănătoși chiar fără să fim conștienți de prezența agenților patogeni.
Știm că atunci când sistemul nostru imunitar este diminuat, poate declanșa o varietate de boli infecțioase sau maligne. Boala cunoscută pentru distrugerea sistemului imunitar se numește SIDA, sindromul imunodeficienței dobândite care slăbește atât de grav organismul încât un pacient devine susceptibil de a muri doar din cauza răcelii. Dacă răcești mai mult de o dată pe an, suferi adeseori de gripă sau suferi de cancer, ar trebui să știi că acestea sunt semne că imunitatea corpului tău a fost slăbită. După 3 zile de tratament EM (microorganisme eficiente), m-am vindecat complet. Se poate spune că aceasta este dovada că sistemul meu imunitar era menținut.

Metode de îmbunătățire a sistemului imunitar:
① Transformați-vă bacteriile intestinale în bacterii benefice în primul rând
② Cresteți metabolismul întregului organism
③ Modulează-ți sistemul nervos autonom

① Transformă-ți bacteriile intestinale în bacterii benefice în primul rând
Deși tractul digestiv este adăpostit în întregime în interiorul corpului, adevărul este că, deoarece vă leagă gura și anusul (ca un tub care conectează ambele deschideri la exterior), o varietate de materii străine tind să pătrundă în interior. Și de aceea 60% din celulele care protejează sistemul imunitar al corpului tău sunt desfășurate în primele linii ale tractului digestiv, unde pot intercepta astfel de materii străine. Deși funcția de bază a sistemului imunitar este de a face distincția între materia gazdă și cea străină, în mod curios, tractul digestiv permite trecerea nutrienților – care în mod normal ar trebui clasificați ca materie străină – prin organism, blocând în același timp orice alte substanțe străine. Cu toate acestea, acest mecanism nu este foarte bine înțeles și rămâne una dintre minunile inexplicabile ale corpului uman.
În plus, se spune că există peste 500 până la 1.000 de tipuri de bacterii intestinale care trăiesc în intestinul tău, ceea ce înseamnă aproximativ 100 de trilioane de bacterii (aproximativ 1 kg în greutate). Dacă toate aceste bacterii sunt în primul rând benefice, ele vor avea o relație simbiotică cu organismul – de exemplu, lucrând pentru a ajuta digestia sau generând unele vitamine și hormoni. Se știe că menținerea bacteriilor intestinale benefice în primul rând va menține ridicat nivelul imunitar al organismului și de aceea vedem adesea produse probiotice. Motivul pentru care se spune că alimentele fermentate sunt bune pentru organism este că strămoșii noștri au înțeles că furnizarea de bacterii vii active de cultură în corpurile noastre poate duce la o sănătate mai bună (imunitate). Când luăm în considerare acești factori, ne face să ne întrebăm de ce nu ar trebui să folosim îngrășăminte EM (care conțin aproximativ 80 de tipuri de microorganisme eficiente) pentru o mai mare varietate de beneficii pentru sănătate și nu doar pentru a ne pulveriza culturile. Consumul de EM-X GOLD poate ajuta la bunăstarea mediului interior al corpului și s-a demonstrat că ridică fundamental întregul nivel de sănătate al organismului.

Creșteți metabolismul întregului organism
A descrie metabolismul într-un cuvânt este dificil, deoarece există mai multe tipuri diferite – cum ar fi metabolismul de bază, rata metabolică și metabolismul energetic. Deoarece celulele imunitare sunt în mod constant regenerate prin procesul metabolic, este necesar un aport stabil de ingrediente (nutrienți) pentru crearea de noi celule imunitare. Este, de asemenea, necesar un mediu propice pentru construirea acestor celule imunitare și, deoarece acea locație se află în sânge, fluxul sanguin trebuie să fie întotdeauna curat. În plus, trebuie să existe o circulație lină a materialelor biologice (cum ar fi citokinele) care să permită semnalizarea celulară între celulele imune. Prin urmare, dacă aceste diferite tipuri de procese metabolice nu funcționează corect, sângele nu poate funcționa corect.
O modalitate simplă de a vă crește rata metabolică este să vă creșteți temperatura corpului, de exemplu prin exerciții fizice sau baie. Vechiul obicei al reabilitării pe termen lung la stațiuni balneare se bazează pe un raționament sănătos. Sauna este de asemenea foarte eficientă, dar, deoarece transpirația intensă poate determina organismul să piardă umiditatea și mineralele prețioase, este importantă hidratarea constantă. EM-X GOLD poate crește transferul de energie în întregul corp și se presupune că ridică fundamental întregul nivel de sănătate al corpului.

Modulează-ți sistemul nervos autonom
Poate fi dificil să înțelegem imediat ce înseamnă atunci când vorbim despre modularea sistemului nostru nervos autonom. Cuvântul autonomie înseamnă că poate funcționa pe cont propriu după propriile standarde, fără controale sau limitări din exterior. Sistemul nervos – cu alte cuvinte, organe sau funcții ale corpului cum ar fi inima, tensiunea arterială, tractul digestiv, transpirația și secreția hormonală – este un sistem care nu poate fi controlat sau reglat în mod conștient.
Sistemul nervos autonom este reglat atât de sistemul nervos simpatic, cât și de sistemul nervos parasimpatic. Sistemul nervos simpatic devine predominant atunci când corpul este treaz (în momentele de tensiune sau efort). Simptomele familiare ar fi, de exemplu, atunci când ți se simte gâtul uscat sau inima îți bate cu putere în piept pentru că te simți nervos înainte de a ține un discurs. Dacă corpul este supus unui stres constant, este posibil să fii într-o stare continuă de simpaticotonie, ceea ce duce la o stare anormală în care corpul nu poate ieși din starea de „luptă sau fugi” (acest lucru poate duce la afecțiuni precum insomnia). În schimb, sistemul nervos parasimpatic devine predominant atunci când corpul este în repaus (într-o stare relaxată) și lucrează pentru a aduce corpul într-o stare de odihnă, relaxare. Cu toate acestea, un stil de viață inactiv poate duce la o stare prelungită de parasimpaticotonie, care nici aceasta nu este sănătoasă. Acum se înțelege că atunci când oricare dintre cele două sisteme nervoase se află într-o stare prelungită de tensiune, poate duce la o scădere a sistemului imunitar. Prin urmare, se crede că este necesar un sistem nervos autonom modulat – cu niveluri de tensiune alternate corespunzător (în timpul zilei sistemul nervos simpatic este predominant) și relaxare (noaptea sistemul nervos parasimpatic devine predominant).
Un alt lucru de remarcat este importanța de a putea ameliora și elibera stresul. Dacă aveți un hobby sau un interes, implicati-vă activ. Găsește o modalitate de a te relaxa. Nu contează ce metodă alegi. Deficitul de minerale poate perturba stabilitatea sistemului nervos autonom și poate duce la dezechilibru autonom. Baza suplimentării minerale este sarea naturală, așa că nu ezitați să aromați alimentele după bunul plac (a tolera inutil alimente fade nu este bine pentru suflet). Fructele sunt de asemenea foarte recomandate.
Deși am vorbit în primul rând despre sistemul imunitar, este imposibil să încerci pur și simplu să-ți ridici nivelul imunitar. Trebuie să te gândești la îmbunătățirea funcționalității întregului tău corp. Corpul uman nu este un lucru simplu. În orice caz, transpirația cauzata de stres și reducerea cantității de sare sunt nesănătoase, așa că haideți să nu mai facem asta. Mai mult, diabetul (tulburarea metabolismului carbohidraților) este un semn clar că sistemul imunitar s-a deteriorat și este o afecțiune care necesită control și supraveghere stricte.

Sursa:

https://emx-gold.com/?page_id=1374

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *