Cum influenteaza biologia solului azotul (N) din ferma
2 decembrie 2021
Restaurarea carbonului solului: poate biologia solului să facă treaba?
7 decembrie 2021
Show all

Impactul EM® asupra dezvoltarii radacinilor

Microorganismele eficiente (EM)®- un amestec de microorganisme benefice cu proprietati probiotice si regenerative, dezvoltate de profesorul Teruo Higa din Japonia.
EM® contine bacterii care produc acid lactic. Acesta este un compus puternic sterilizant si poate suprima microorganismele care provoaca boli precum si nematodele. De asemenea, contribuie la fermentarea și descompunerea celulozei și ligninei dure. La randul sau, drojdia din EM® produce hormoni si enzime care ajuta la dezvoltarea celulei si radacinii plantei. Acestea folosesc aminoacizii si zaharurile secretate de bacteriile fotosintetice si radacinile plantelor si elibereaza compusi benefici pentru bacteriile acidului lactic. Deci, cele trei specii au un rol distinct de jucat si se ajuta reciproc. Ele creaza o legatura simbiotica, reciproc avantajoasa cu radacinile plantelor. Astfel, plantele cresc excepțional de bine și structura rădăcinii este îmbunătățită semnificativ în solurile dominate de aceste microorganisme.
In imagini exemple la cultura de soia, orez si gazon.
Cel mai vizibil este numărul mare de rădăcini fibroase pe plantele tratate cu EM comparativ cu controlul. Acest lucru, asociat cu o densitate mai mare de rădăcini, arată ce poate face EM atunci când este aplicat pe sol și impactul pe care îl poate avea asupra dezvoltării structurii rădăcinii culturilor.
Se foloseste in dilutie cu apa 1:10 – Dintr-un litru de EM se obtin 10 L solutie pentru stropit.
Consum aplicare pe sol 10L – 40L / hectar
Tehnologia EM® este o tehnologie sigura si prietenoasa cu mediul. Este folosita cu succes de peste 30 de ani in toata lumea. Poate fi folosita in agricultura ecologica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *