Folosirea probioticelor pentru a imbunatati practicile agriculturii No-Till (fara aratura)
26 noiembrie 2021
Cum influenteaza biologia solului azotul (N) din ferma
2 decembrie 2021
Show all

Cum influenteaza EM® oligomineralele

Au fost identificați 17 nutrienți esențiali pentru creșterea sănătoasă a plantelor. Adesea vorbim despre macro elemente, de ex. NPK, dar oligoelementele (sau microelemente) sunt adesea trecute cu vederea. Cu toate acestea, oligomineralele sunt cheia pentru cât de bine sunt folosite alți nutrienți și cât de bine crește planta, se dezvoltă și produce.

Oligomineralele joaca un rol vital si complex in dezvoltarea si sanatatea plantelor si in consecinta si asupra celor care consuma aceste plante – oameni, animale. Aceste oligominerale sustin dezvoltarea viguroasa si echilibrata a culturilor maximizand recolta.

Oligomineralele ajuta la dezvoltarea sistemului radicular, fructificare, viabilitatea semintelor si la sanatatea si vigoarea plantelor. De asemenea, oligoelementele joacă un rol în stimularea biologiei solului prin oferitea unei surse de hrană și prin contribuția la ciclurile de nutrienți din rizosferă.Deficitul de oligoelemente duce la rezultate slabe. Acest lucru se manifesta prin oprirea dezvoltarii plantei, devitalizare, germinația slabă și chiar moartea plantelor.

Agricultura intensiva, in special cerealele, consuma oligomineralele din sol, in plus aplicarea intensiva de fertilizatori NPK, in special fosfatul, reduce disponibilitatea multor oligoelemente. Este important ca nivelurile de oligoelemente să fie analizate printr-un test pedologic complex și apoi incluse ca parte a unui amestec de îngrășăminte bazat pe sistemul de rotație al culturilor și sistemul de creștere.

Cum ajuta EM®?

EM® stimulează mediul biologic în sol sporind interacțiunea microbiană cu rădăcinile plantelor îmbunătățind astfel disponibilitatea nutrienților din sol pentru absorbția plantelor. EM® are un efect dramatic asupra cresterii numarului și stimulării altor microorganisme din sol. Aceasta creează un mediu divers și activ in sol. Un mediu microbian extrem de activ in sol crește în mod continuu disponibilitatea nutrienților prin transformarea nutrienților indisponibili în forme biologice disponibile pentru absorbția plantelor, cel mai adesea sub forma de oligoelemente. Microorganismele pot furniza, de asemenea, substanțe nutritive esențiale pentru plante prin eliberarea substanțelor nutritive critice atunci când mor.

Tabelul 2 arată că EM® a avut un impact semnificativ statistic asupra absorbției oligoelementelor, demonstrand ca in primul an EM® a crescut procentul de magneziu din cereale, in timp ce in al doilea an a crescut foarte mult continutul de calciu din frunzele de rubarba. În plus, conținutul de Cu, Mn, Zn și Fe din frunzele de rubarba si din grau (p <0,05) a fost semnificativ mai mare în lotul unde s-a aplicat EM® decât în lotul de control. Plantele tratate cu EM® au indicat îmbunătățiri critice atunci când au fost comparate cu plantele netratate.

Surse:International Scientific Organization

Impactul EM® – microorganisme eficiente asupra dezvoltarii orzului, porumbului si a rubarbei

https://cdn-asset-mel-1.airsquare.com/…/impact-of…

ECOLOGICAL CHEMISTRY AND ENGINEERING S

Efectul microorganismelor eficiente asupra continutului de nutrienti din substrat si dezvoltarea si inflorirea trandafirilor si a gerberelor

https://cdn-asset-mel-1.airsquare.com/…/effect-of…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *