Folosirea probioticelor pentru a imbunatati practicile agriculturii No-Till (fara aratura)
26 noiembrie 2021
Cum influenteaza biologia solului azotul (N) din ferma
2 decembrie 2021
Show all

Cum influenteaza EM® oligomineralele

Au fost identifica╚Ťi 17 nutrien╚Ťi esen╚Ťiali pentru cre╚Öterea s─ân─âtoas─â a plantelor. Adesea vorbim despre macro elemente, de ex. NPK, dar oligoelementele (sau microelemente) sunt adesea trecute cu vederea. Cu toate acestea, oligomineralele sunt cheia pentru c├ót de bine sunt folosite al╚Ťi nutrien╚Ťi ╚Öi c├ót de bine cre╚Öte planta, se dezvolt─â ╚Öi produce.

Oligomineralele joaca un rol vital si complex in dezvoltarea si sanatatea plantelor si in consecinta si asupra celor care consuma aceste plante – oameni, animale. Aceste oligominerale sustin dezvoltarea viguroasa si echilibrata a culturilor maximizand recolta.

Oligomineralele ajuta la dezvoltarea sistemului radicular, fructificare, viabilitatea semintelor si la sanatatea si vigoarea plantelor. De asemenea, oligoelementele joac─â un rol ├«n stimularea biologiei solului prin oferitea unei surse de hran─â ╚Öi prin contribu╚Ťia la ciclurile de nutrien╚Ťi din rizosfer─â.Deficitul de oligoelemente duce la rezultate slabe. Acest lucru se manifesta prin oprirea dezvoltarii plantei, devitalizare, germina╚Ťia slab─â ╚Öi chiar moartea plantelor.

Agricultura intensiva, in special cerealele, consuma oligomineralele din sol, in plus aplicarea intensiva de fertilizatori NPK, in special fosfatul, reduce disponibilitatea multor oligoelemente. Este important ca nivelurile de oligoelemente s─â fie analizate printr-un test pedologic complex ╚Öi apoi incluse ca parte a unui amestec de ├«ngr─â╚Ö─âminte bazat pe sistemul de rota╚Ťie al culturilor ╚Öi sistemul de cre╚Ötere.

Cum ajuta EM®?

EM┬« stimuleaz─â mediul biologic ├«n sol sporind interac╚Ťiunea microbian─â cu r─âd─âcinile plantelor ├«mbun─ât─â╚Ťind astfel disponibilitatea nutrien╚Ťilor din sol pentru absorb╚Ťia plantelor. EM┬« are un efect dramatic asupra cresterii numarului ╚Öi stimul─ârii altor microorganisme din sol. Aceasta creeaz─â un mediu divers ╚Öi activ in sol. Un mediu microbian extrem de activ in sol cre╚Öte ├«n mod continuu disponibilitatea nutrien╚Ťilor prin transformarea nutrien╚Ťilor indisponibili ├«n forme biologice disponibile pentru absorb╚Ťia plantelor, cel mai adesea sub forma de oligoelemente. Microorganismele pot furniza, de asemenea, substan╚Ťe nutritive esen╚Ťiale pentru plante prin eliberarea substan╚Ťelor nutritive critice atunci c├ónd mor.

Tabelul 2 arat─â c─â EM┬« a avut un impact semnificativ statistic asupra absorb╚Ťiei oligoelementelor, demonstrand ca in primul an EM┬« a crescut procentul de magneziu din cereale, in timp ce in al doilea an a crescut foarte mult continutul de calciu din frunzele de rubarba. ├Än plus, con╚Ťinutul de Cu, Mn, Zn ╚Öi Fe din frunzele de rubarba si din grau (p <0,05) a fost semnificativ mai mare ├«n lotul unde s-a aplicat EM┬« dec├ót ├«n lotul de control. Plantele tratate cu EM┬« au indicat ├«mbun─ât─â╚Ťiri critice atunci c├ónd au fost comparate cu plantele netratate.

Surse:International Scientific Organization

Impactul EM┬« – microorganisme eficiente asupra dezvoltarii orzului, porumbului si a rubarbei

https://cdn-asset-mel-1.airsquare.com/…/impact-of…

ECOLOGICAL CHEMISTRY AND ENGINEERING S

Efectul microorganismelor eficiente asupra continutului de nutrienti din substrat si dezvoltarea si inflorirea trandafirilor si a gerberelor

https://cdn-asset-mel-1.airsquare.com/…/effect-of…

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *