Metoda Bokashi vs Compostarea traditionala – v.2
23 noiembrie 2021
Folosirea probioticelor pentru a imbunatati practicile agriculturii No-Till (fara aratura)
26 noiembrie 2021
Show all

Utilizarea probioticelor EM pentru protecția împotriva bolilor

EM introdus de Dr. Higa a fost inițial conceput pentru a îmbunătăți calitatea solului și pentru a accelera descompunerea materiei organice. După succesul pe scară largă în aplicațiile foliare, care stimulează creșterea plantelor mai mult timp, eforturile și lucrările de testare au continuat să analizeze controlul dăunătorilor atât la insecte cât și la boli. Modul în care EM funcționează în combaterea dăunătorilor și a bolilor este prin inoculare microorganismelor benefice în sol și plante. Dăunătorii și agenții patogeni sunt suprimați sau controlați prin procese naturale, prin îmbunătățirea activităților competitive și antagoniostice ale microorganismelor de exemplu, prin excludere competitivă. Principiul excluderii concurențiale a ecologiei care afirmă: „În ecologie, principiul excluderii competitive (legea lui Gause) este o teorie care afirmă că două specii care concurează pentru aceleași resurse nu pot coexista dacă alți factori ecologici sunt constanți. cel cu avantaj va domina pe termen lung. Deci, atunci când inoculați cu EM, vă oferiți un avantaj și microorganismele beneficie previn dăunătorii, bolile și agenții patogeni pe 3 căi:

1. prin preluarea spațiului fizic, astfel încât concurenții să nu mai aibă loc

2. prin preluarea resurselor astfel încât concurenții să nu aibă resurse pentru a trăi;

3. prin uciderea directă a concurenților

În plus, bacteriile acidului lactic, care sun un ingredient important în EM, vor suprima patogenii atât direct, cât și indirect, prin producerea de actinomicete. EM produce un efect antioxidant care îmbunătățește sistemul imunitar al plantelor și animalelor.

În podgoriile în care s-a aplicat EM pentru controlul patogenilor, s-au observat efecte pozitive controlând Powdery Mildew (făinare), o reducere a incidenței Botrytis și a altor boli fungice, cum ar fi Downey Mildew. În situații de cultură, EM a reușit să reducă impactul sau chiar eliminarea incidentelor de Fusarium, Phytophthora, Pythium, Sclerotinia și Rhizoctonia.

Experimente internaționale:

Făinarea

În acest studiu internațional, care a analizat controlul făinării la vița de vie prin utilizarea produselor EM. Rezultatele au arătat că produsele EM au fost extrem de eficiente împotriva făinării sub un nivel mediu de infecție în condiții de teren și par să crească calitatea vinului și unele caracteristici senzitive (tabel)

https://cdn-asset-mel-1.airsquare.com/…/control-of-vine…

Downey Mildew

Într-un alt studiu privind abordările recente pentru controlul mucegaiului la castraveți în condiții de seră, efectuat la Institutul de Cercetări pentru Patologia Plantelor, Centrul de Cercetări Agricole, Giza, Egipt, s-a constatat că EM1 a prezentat o reducere semnificativă a gravității mucegaiului la castraveți (tabel)

https://cdn-asset-mel-1.airsquare.com/…/recent…

Sclerotinia Sclerotiniaum fitopatogenÎn acest studiu efectuat în Brazilia, solurile tratate cu EM s-au dovedit a fi supresoare pentru ciuperca patogenă a plantelor transmise de sol, Sclerotinia sclerotiorum. EM a îmbunătățit, de asemenea, anumite proprietăți fizice ale solului, incluzând o scădere a densității hardpan-ului, creșterea agregării solului și îmbunătățirea drenării. Toate aceste beneficii au fost obținute la jumătate din timp, comparativ cu agricultura biodinamică, organică sau minimum till.

Sursa:https://www.emnz.com/article/using-em-for-disease-protection

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *