Metoda Bokashi vs Compostarea traditionala – v.1
22 noiembrie 2021
Metoda Bokashi vs Compostarea traditionala – v.2
23 noiembrie 2021
Show all

„Eye’s on health” – Dr. Tanaka, vol. 2 Microorganismele chiar ne controlează sentimentele!?

MD. Yoshimi Tanaka (Japonia)

Absolvent al departamentului de medicină a Universității Tokai în 1985. După ce a lucrat în neurochirurgie la același spital universitar, s-a ocupat cu îngrijirea bolnavilor în diferite spitale din orașul Isehara, Prefectura Kanagawa timp de mulți ani. Apoi, a obținut titlul de doctor cu cercetarea tumorilor cerebrale maligne. Specialist medical pentru Societatea Japoneză de Neurochirurgie și Societatea Japoneză de Medicină Anti-Aging. Astăzi, el este dedicat promovării medicinei preventive, seminariilor educaționale și scrierii de cărți.

H. pylori este într-adevăr o problema?

În Japonia, H. pylori (Helicobacter pylori) este considerată o cauză majoră a cancerului gastric și se recomandă în toată țara îndepărtarea acestuia. Cu toate acestea, în alte țări, acum se știe că H. pylori sunt simbiotice cu oamenii. Se poate spune că H. pylori, care se află in stomacul a 80% din japonezi, nu mai este considerată bacterie patogenă, precum holera sau Vibrio parahaemolyticus, ci mai degrabă bacterie indigenă.În plus, rata de succes a eliminării H. pylori este în scădere în fiecare an, iar 20% dintre cei care au îndepărtat cu succes H. pylori se infectează din nou. O emisiune TV a arătat odată un pacient care a trebuit să revină la spital de 12 ori pentru îndepărtarea bacteriilor. Chiar trebuie să facem atât de mult pentru a elimina H. pylori? Merită să rețineți că produsele antibacteriene vă distrug flora intestinală și că produsele chimice sunt adesea toxice pentru corpul uman. Datorită eradicării, a apărut deja H. Pylori rezistent la medicamente. Este cu adevărat benefic să creăm o spirală vicioasă de eliminare a bacteriilor și de crea premisele aparitiei de noi bacterii rezistente la medicamente? Ai putea gândi și așa; stilul tău de viață este adevărata cauză a perturbării mediului înconjurător al lui H. pylori. De fapt, va dura mai mult de câteva decenii de acum înainte pentru a afla dacă eliminarea bacteriilor a diminuat sau nu pacienții cu cancer gastric.

Bacteriile simbiotice ne influențează modul de a gandi!?

În acest articol, mă voi concentra pe relația dintre microorganisme și mintea noastră. Studiile demonstrează că microorganismele ne influențează metabolismul mult mai mult decât ne-am imaginat. De exemplu, acum se știe că H. Pylori vă poate influența secreția de acid gastric și chiar vă poate controla apetitul. Flora ta intestinală este direct legată de producerea de serotonină, cunoscută și sub numele de „hormonul fericirii”.

Sentimentele și dispozițiile noastre sunt într-adevăr controlate de substanțele produse în creierul nostru. Oamenii supărați sunt adesea descriși ca „care au prea multă adrenalină”. Adrenalina este strâns legată de furie, tristețe și anxietate. Dopamina se referă la plăcere, dar dacă urmăriți prea mult plăcerea, veți deveni dependent de ea. Serotonina reglează cantitatea de dopamină și îți liniștește mintea. Această serotonină este produsă sinergic de flora intestinala. Aud adesea: „Dacă mamele trăiesc intr-un mediu cu plin cu microorganisme benefice, copiii lor sunt mai ușor de crescut pentru că nu plâng prea mult.” sau „copiii care trăiesc intr-un mediu populat cu microorganisme benefice rareori își pierd cumpătul și sunt mult mai calmi.” Aceste lucruri sunt convingătoare dacă ne gandim că acești copii au floră intestinală stabilă, producând multă serotonină.

Cercetări asupra bacteriilor și a minții

Sunt studii stiintifice în întreaga lume cum poate fi afectată mintea noastră atunci când microorganismele benefice sunt dominante în flora intestinală. O cercetare în Franța arată că simptomele depresiei scad remarcabil atunci când flora intestinală este îmbunătățită. Există, de asemenea, o cercetare în Statele Unite care arată că creierul oamenilor nu este activ și nu reacționează la stimuli emoționali (cu alte cuvinte, undele lor cerebrale asociate emotiilor sunt calme) atunci când sunt relaxați. Din rezultatele acestor cercetări, am putea crede că flora intestinală are legatura de serotonina.
Doi dermatologi, Dr. Storks și Dr. Pillsbury, au făcut multe tipuri de cercetări privind relațiile dintre „intestin, creier și piele” și au descoperit că inocularea cu bacteriile acidului lactic ameliorează inflamația pielii cauzată de stres la șoareci și blana lor crește din nou. Se vorbeste adesea că stresul provoacă probleme ale pielii și agravează dermatita atopică, dar acum este clar că pielea noastră este influențată și de flora intestinală.
Studiile din Japonia arata, de asemenea, că șoarecii fără microorganisme se stresează mai ușor decât șoarecii obișnuiți, bacteriile intestinale influenteaza dezvoltarea nervilor cranieni, care este legată de amintiri și de învățare, etc. Prin urmare, îmbunătățirea florei intestinale te poate face mai inteligent!
Nu sunt sigur în ce măsură, dar s-ar putea spune că activitățile noastre biologice ca ființe umane sunt influențate de numeroase microorganisme care trăiesc pe pielea și în intestinele noastre. Acum, nu vrei să prețuiești microorganismele și mai mult? Microorganismele, cel mai mare număr dintre toate creaturile vii de pe pământ, se află aici de câteva miliarde de ani. Încă trebuie să existe mult mai multe relații dincolo de cunoștințele noastre între microorganisme și noi.

Relația dintre nervozitate, constipație, bacterii simbiotice și hormonii fericirii

Apropo, mulți dintre noi ne întrebăm de ce răsfoirea cărților la librării ne dă adesea impulsul să mergem la baie. Când ieși din casa, ești încordat pentru că nervii tăi simpatici sunt încordați (simpaticotonie) în sistemul nervos autonom. În această condiție, ești în modul de luptă, pentru a-ți înfrunta inamicii. În acest mod, intestinul tău oprește tranzitul. Cu toate acestea, este comutat în modul de relaxare odată ce vă aflați în librării. Apoi, nervii parasimpatici, nervii de relaxare, devin dominanti, iar peristaltismul intestinal incepe din nou. Când intestinul tău se mișcă, scaunul din apropierea anusului se deplasează spre anus. Când presiunea rectală devine mai mare, creierul tău dă un ordin: „Lasă …… afară!” și este mai mult decât firesc să ai tranzit intestinal. Astfel, se poate spune ca este mai usor sa va constipati daca traiti continuu o viata plina de stres. Fiind blocate, fecalele tind să putrezească, iar bacteriile nedorite domină în intestin. Apoi, hormonii fericirii scad, iar împreună cu stresul, vei fi irascibil. Nu-i asa ca totul are sens?
În plus, stresul cronic și deteriorarea florei intestinale pot declanșa o afecțiune numită sindrom de colon iritabil sau IBS, în care diareea și constipația apar pe rând. De asemenea, se întâmplă atunci când sunteți sub un stres mare pentru examene sau simțiți un stres excesiv când vorbiți în public. Această afecțiune poate fi cauzată atunci când starea dvs. actuală și instrucțiunile din creier nu se sincronizeaza, cum ar fi, creierul nu dă un ordin de tranzit in intestin atunci când scaunul trebuie să iasă. Lucruri cum ar fi, a nu-l lăsa să iasă atunci când trebuie sau a lua un laxativ pentru că nu iese, vor cauza și această afecțiune. Să prețuim flora intestinala și să tintim spre un tranzit mai bun in intestin pentru a obține o stare de spirit mai buna.

Sursa: https://emx-gold.com/?page_id=1351

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *