EM Probiotic pentru animale
13 martie 2018
EM pentru sanatate
13 martie 2018
Show all

EM pentru casa

Apreciem prezenta microorganismelor eficiente pe pielea noastră, deoarece bacteriile lactice sunt folositoare pentru microflora naturală a pielii noastre.

Mirosul neplăcut de la axile, atunci când transpirăm, apare deoarece în afară de apă corpurile noastre elimină si compusi organici. Acestia sunt descompusi de către microorganisme. Dacă influentăm microflora noastră naturală prin utilizarea săpunului si a deodorantelor, microorganismele nedorite încep să se înmultească. Concluzionând, acelasi proces care are loc în canalizare ori în bălegar se desfăsoară si la nivelul axilelor noastre, fiind influentat de aceleasi microorganisme. Mirosul neplăcut este cauzat si de procese patogenice care au loc în corpurile noastre. Conform culturii populare, pielea reflectă sănătatea intestinală, care este de fapt baza tuturor fenomenelor imunobiologice. De aceea mirosul neplăcut al propriului corp poate fi îndepărtat doar prin colonizarea microbiologică optimă a intestinelor. Ca o concluzie, colonizarea hranei cu microorganisme benefice constituie una dintre conditiile principale pentru un miros corporal plăcut.

Majoritatea mirosurilor neplăcute pot fi îndepărtate adaugând EM în apa cu care ne spălăm. De asemenea, multi dintre cei care folosesc EM il utilizează pe pat si perne. Există multiple modalităti de a folosi EM în baie. Iată reteta noastră pentru fanii wellness: umpleti cada cu apă, iar în timp ce apa curge, puneti în cadă o pungă cu tuburi gri ori un disc de ceramică. După ce cada se umple, adăugati doi-trei litri de probiotic EM. 20 de minte petrecute într-o astfel de baie are efecte incredibile de împrospătare si revigorare. Dacă doriti o experientă mai intensă adăugati si un kilogram de probiotic Bokashi EM, sub formă de cristale ori sare. Desigur, puteti adăuga si ulei de măsline, care va disipa si vitaminele (A, D, E, K), ceea ce vă va face pielea mătăsoasă. O altă  retetă pentru o baie relaxantă: turnati doi litri de melasă de trestie de zahăr în zona în care curge apa. Melasa se va dizolva si vă va parfuma pielea. Desigur, puteti adăuga probiotic EM-1 sau EM. Am primit reactii pozitive în urma utilizării probioticului EM-1 sau EM în băile pentru tălpi. Anumite ciuperci au dispărut după contactul frecvent cu microorganisme, componente ale mixturii EM. Aceasta nu înseamnă să opriti tratamentul recomandat de doctor, dar acesta poate fi ajutat prin folosirea EM.


Un recipient de solutie EM (EM Refresh) în baia dumneavoastră are si o altă întrebuintare – constituie un factor decisiv în procesul de curatare al acestei camere. Umiditatea ridicată constituie motivul pentru care în băi se regăsesc microorganisme nedorite, majoritatea din categoria mucegaiului. Acestea se regăsesc în colturile umede, articulatiilor unde s-a folosit silicon si în zonele neaerisite. Primul lucru de făcut într-o astfel de situatie constă în verificarea faptului dacă se poate aerisi camera, astfel încât excesul de umiditate să fie redus. Dacă răspunsul este afirmativ, atunci trebuie căutate alte cauze. Ori poate vopseaua utilizată pentru vopsirea peretilor continea prea multă materie organică? Dacă răspunsul este afirmativ, la următoarea renovare ar trebuie să folositi o vopsea bună, care să contină minerale.


Există multe metode de îndepărtare a mucegaiului. Puteți folosi fungicide chimice, dar dacă nu vreți să folosiți astfel de substanțe, puteți utiliza fungicide naturale, precum uleiul din arborele de ceai, efectul secundar al acestuia fiind petele uleioase. Aceasta constituie cea mai bună metodă naturală de a îndepărta mucegaiul, doar dacă nu există reacții alergice la uleiul din arbore de ceai. O altă soluție o reprezintă stropirea intensă a zonelor afectate de mucegai cu soluție EM White Refresh sau EM White Refresh nediluat.

Știm că există băi care sunt afectate de mucegai, chiar și după încercări de îndepărtare ale acestuia. Prin utilizarea constantă cu soluție EM s-a  constatat faptul că sporii fungici au dispărut, ceea ce constituie un efect pozitiv pentru cei alergici. Oricum, nu trebuie să vă așteptați la miracole din partea soluțiilor EM, dacă o clădire nu îndeplinește toate condițiile de constructie eficientă. Unele hoteluri utilizează în mod regulat agenți de curățare conținând EM, având rezultate bune. Această strategie este eficientă dacă siliconul de etanșare este afectat de mucegai. De asemenea, în centrele wellness, pensiuni și alte unități care asigură servicii de cazare, tehnologia EM este utilizată permanent. EM este utilizat după o dezinsecție făcută prin intermediul agenților naturali, precum acidul peracetic, deoarece acesta are efect intens, dar se evaporă rapid. Microorganismele eficiente populează tot mediul înconjurător, astfel încât ciupercile sau alți patogeni asemănători nu se mai pot instala.

1 Comment

  1. Alina spune:

    Foarte interesant!
    Multumesc mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *