EM Probiotic pentru animale
13 martie 2018
EM pentru sanatate
13 martie 2018
Show all

EM pentru casa

Apreciem prezenta microorganismelor eficiente pe pielea noastr─â, deoarece bacteriile lactice sunt folositoare pentru microflora natural─â a pielii noastre.

Mirosul neplăcut de la axile, atunci când transpirăm, apare deoarece în afară de apă corpurile noastre elimină si compusi organici. Acestia sunt descompusi de către microorganisme. Dacă influentăm microflora noastră naturală prin utilizarea săpunului si a deodorantelor, microorganismele nedorite încep să se înmultească. Concluzionând, acelasi proces care are loc în canalizare ori în bălegar se desfăsoară si la nivelul axilelor noastre, fiind influentat de aceleasi microorganisme. Mirosul neplăcut este cauzat si de procese patogenice care au loc în corpurile noastre. Conform culturii populare, pielea reflectă sănătatea intestinală, care este de fapt baza tuturor fenomenelor imunobiologice. De aceea mirosul neplăcut al propriului corp poate fi îndepărtat doar prin colonizarea microbiologică optimă a intestinelor. Ca o concluzie, colonizarea hranei cu microorganisme benefice constituie una dintre conditiile principale pentru un miros corporal plăcut.

Majoritatea mirosurilor neplăcute pot fi îndepărtate adaugând EM în apa cu care ne spălăm. De asemenea, multi dintre cei care folosesc EM il utilizează pe pat si perne. Există multiple modalităti de a folosi EM în baie. Iată reteta noastră pentru fanii wellness: umpleti cada cu apă, iar în timp ce apa curge, puneti în cadă o pungă cu tuburi gri ori un disc de ceramică. După ce cada se umple, adăugati doi-trei litri de probiotic EM. 20 de minte petrecute într-o astfel de baie are efecte incredibile de împrospătare si revigorare. Dacă doriti o experientă mai intensă adăugati si un kilogram de probiotic Bokashi EM, sub formă de cristale ori sare. Desigur, puteti adăuga si ulei de măsline, care va disipa si vitaminele (A, D, E, K), ceea ce vă va face pielea mătăsoasă. O altă  retetă pentru o baie relaxantă: turnati doi litri de melasă de trestie de zahăr în zona în care curge apa. Melasa se va dizolva si vă va parfuma pielea. Desigur, puteti adăuga probiotic EM-1 sau EM. Am primit reactii pozitive în urma utilizării probioticului EM-1 sau EM în băile pentru tălpi. Anumite ciuperci au dispărut după contactul frecvent cu microorganisme, componente ale mixturii EM. Aceasta nu înseamnă să opriti tratamentul recomandat de doctor, dar acesta poate fi ajutat prin folosirea EM.


Un recipient de solutie EM (EM Refresh) ├«n baia dumneavoastr─â are si o alt─â ├«ntrebuintare ÔÇô constituie un factor decisiv ├«n procesul de curatare al acestei camere. Umiditatea ridicat─â constituie motivul pentru care ├«n b─âi se reg─âsesc microorganisme nedorite, majoritatea din categoria mucegaiului. Acestea se reg─âsesc ├«n colturile umede, articulatiilor unde s-a folosit silicon si ├«n zonele neaerisite. Primul lucru de f─âcut ├«ntr-o astfel de situatie const─â ├«n verificarea faptului dac─â se poate aerisi camera, astfel ├«nc├ót excesul de umiditate s─â fie redus. Dac─â r─âspunsul este afirmativ, atunci trebuie c─âutate alte cauze. Ori poate vopseaua utilizat─â pentru vopsirea peretilor continea prea mult─â materie organic─â? Dac─â r─âspunsul este afirmativ, la urm─âtoarea renovare ar trebuie s─â folositi o vopsea bun─â, care s─â contin─â minerale.


Exist─â multe metode de ├«ndep─ârtare a mucegaiului. Pute╚Ťi folosi fungicide chimice, dar dac─â nu vre╚Ťi s─â folosi╚Ťi astfel de substan╚Ťe, pute╚Ťi utiliza fungicide naturale, precum uleiul din arborele de ceai, efectul secundar al acestuia fiind petele uleioase. Aceasta constituie cea mai bun─â metod─â natural─â de a ├«ndep─ârta mucegaiul, doar dac─â nu exist─â reac╚Ťii alergice la uleiul din arbore de ceai. O alt─â solu╚Ťie o reprezint─â stropirea intens─â a zonelor afectate de mucegai cu solu╚Ťie EM White Refresh sau EM White Refresh nediluat.

╚śtim c─â exist─â b─âi care sunt afectate de mucegai, chiar ╚Öi dup─â ├«ncerc─âri de ├«ndep─ârtare ale acestuia. Prin utilizarea constant─â cu solu╚Ťie EM s-a ┬áconstatat faptul c─â sporii fungici au disp─ârut, ceea ce constituie un efect pozitiv pentru cei alergici. Oricum, nu trebuie s─â v─â a╚Ötepta╚Ťi la miracole din partea solu╚Ťiilor EM, dac─â o cl─âdire nu ├«ndepline╚Öte toate condi╚Ťiile de constructie eficient─â. Unele hoteluri utilizeaz─â ├«n mod regulat agen╚Ťi de cur─â╚Ťare con╚Ťin├ónd EM, av├ónd rezultate bune. Aceast─â strategie este eficient─â dac─â siliconul de etan╚Öare este afectat de mucegai. De asemenea, ├«n centrele wellness, pensiuni ╚Öi alte unit─â╚Ťi care asigur─â servicii de cazare, tehnologia EM este utilizat─â permanent. EM este utilizat dup─â o dezinsec╚Ťie f─âcut─â prin intermediul agen╚Ťilor naturali, precum acidul peracetic, deoarece acesta are efect intens, dar se evapor─â rapid. Microorganismele eficiente populeaz─â tot mediul ├«nconjur─âtor, astfel ├«nc├ót ciupercile sau al╚Ťi patogeni asem─ân─âtori nu se mai pot instala.

1 Comment

  1. Alina spune:

    Foarte interesant!
    Multumesc mult.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *