EM in agricultura
13 martie 2018
EM pentru casa
13 martie 2018
Show all

EM Probiotic pentru animale

 

Reducerea mirosului, menținerea sănătății animalelor și reducerea incidenței bolilor reprezintă provocările majore pentru industria zootehnică. Pentru a rezolva aceste probleme, este important să se creeze un mediu sanatos in adaposturi. Cu toate acestea, metodele intensive de creștere a animalelor au devenit obișnuite în ultimii ani. Datorită supraaglomerării, animalele sunt crescute într-un mediu de stres ridicat, cu mirosuri puternice și condiții igienice necorespunzătoare. Din acest motiv, există riscul de apariție a focarelor infecțioase, iar cele mai folosite măsuri împotriva acestora tind să fie utilizarea excesivă a antibioticelor și a dezinfectanților.

 

Avantajele utilizării EM în creșterea animalelor

 

Beneficiul principal al utilizării produselor EM în creșterea animalelor este că diversele microorganisme conținute de EM și metaboliții produși de aceste microorganisme îmbunătățesc microflora nu numai în adaposturile pentru animale, ci și în corpul  animalelor. Pulverizarea EM în interiorul adapostului imbunatateste igiena animalelor. Administrarea EM în apa de băut și administrarea EM Bokashi în hrană, va îmbunatați microflora intestinala a animalelor si va avea efecte benefice în prevenirea bolilor.

 

Reducerea mirosului neplăcut

EM va reduce mirosurile nedorite care rezultă din acumularea de amoniac și trimetilamină, care sunt alcaline. Acizii organici conținuti în EM au proprietăți acide, astfel încât pulverizarea EM va neutraliza chimic și mirosul va fi suprimat rapid. Pulverizarea EM în mod regulat va coloniza adapostul cu  microorganisme benefice, care vor inhiba dezvoltarea patogenilor. De asemenea, hrănirea animalelor cu furaje care încorporează EM Bokashi va îmbunătăți microbiota lor internă și, prin urmare, va reduce mirosurile neplăcute din gunoiul de grajd.

 

Reducerea dozelor de antibiotice și dezinfectante

Pulverizarea EM în interiorul hambarelor, precum și adăugarea EM în hrana animalelor și a apei de baut va îmbunătăți mediul microbian al întregului adapost, inclusiv flora intestinală a animalelor, și va menține sănătatea animalelor. Prin urmare, este posibil să se reducă utilizarea antibioticelor și a dezinfectantilor pentru prevenirea bolilor.

 

Reducerea stresul asupra animalelor

Stresul asupra animalelor inhibă creșterea sănătoasă și determină o reducere a productivității și o creștere a ratei mortalității. Pulverizarea EM în interiorul adăposturilor va îmbunătăți mediul în care trăiesc animalele prin ameliorarea mirosurilor neplăcute, scăderea numărului de muște etc.

 

Creșterea productivității (prin îmbunătățirea ratei de conversie a hranei și prin scăderea ratei mortalității).

Folosirea regulată a EM pentru creșterea animalelor va îmbunătăți sănătatea animalelor, va reduce incidența bolilor și va spori productivitatea. La cresterea porcinelor, diareea impiedica cresterea si este una din cauzele principale de deces. Aplicarea EM va imbunatati  flora intestinala și va ameliora diareea, va îmbunătăți eficiența digestiei și va crește rata de conversie a furajelor (FCR), crescând astfel productivitatea.

 

Calitatea îmbunătățită a produselor de origine animală (carne, lapte, ouă).

Pulverizarea EM în adăposturi va reduce mirosul neplăcut și adăugarea EM in furaje și apa de baut va îmbunătăți flora intestinala a animalelor, îmbunătățind sănătatea acestora, astfel încât acestea să fie mai puțin susceptibile de a se îmbolnăvi. În consecință, calitatea grăsimii se va îmbunătăți, nu există miros de carne distinct, produsele vor rămâne proaspete pentru perioade mai lungi, iar gustul și calitatea produselor de origine animală se vor îmbunătăți. De asemenea, este posibilă reducerea utilizării vaccinurilor și a antibioticelor, sprijinind astfel producția de produse de origine animală atât din punctul de vedere al producătorilor, cât și al consumatorilor.

 

 

Compostarea excrementelor de animale:

Folosirea EM va reduce mirosul neplăcut, astfel încât este mai ușor să se manipuleze compostul. EM accelerează de asemenea fermentarea și producerea de compost. Adăugarea EM și EM Bokashi la furaje și apa potabilă pentru animale va reglementa intestinele animalelor și, astfel, va reduce mirosul excreției lor. Excreta se usucă mai repede și timpul de compostare va fi scurtat. De asemenea, utilizarea EM permite fabricarea unui compost de înaltă calitate, care este un fertilizator excelent.  Rezolvați problemele de drenaj și îmbunătățiți tratarea apelor reziduale în adapostul de animale prin pulverizarea EM. Excrementele de animale, stropite cu EM, nu au miros puternic, putrezirea este suprimată, astfel tratarea apei reziduale se face mai ușor..

De asemenea, turnarea EM în bazinele septice va   incepe purificarea. Ca urmare, astfel se pot reduce mirosurile neplăcut, se poate ajuta descompunerea apei uzate, se pot reduce depunerile și se poate utiliza efectiv șlamul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *