EM Probiotic pentru animale
13 martie 2018
Show all

EM in agricultura

In ultimii ani, agricultura conventionala a devenit din ce in ce mai intensiva si dependenta de utilizarea pesticidelor si ingrasamintelor chimice. Utilizarea excesiva a acestor substante a creat si probleme de crestere a plantelor precum si proliferarea daunatorilor. Este clar ca substantele chimice utilizate in agricultura afecteaza mediul și ecosistemul nostru.

Avantajele utilizarii EM® in agricultura

Atunci cand este aplicat pe sol, EM contribuie la cresterea calitatii acestuia prin diversificarea si armonizarea microorganismelor native. Un sol bogat in microorganisme va asigura hrana ramelor. Acest lucru face ca solul sa fie sanatos. Intr-un sol sanatos plantele cresc bine, presiunea daunatorilor este redusa si astfel se obtin recolte de calitate.

Pregatirea solului

Aplicarea EM pe sol ajuta microorganismele native sa devina active si sa se diversifice.  Acest lucru are ca rezultat imbogatirea ecosistemului din sol si cresterea numarului de rame. EM accelereaza descompunerea materiei organice din sol crescand astfel cantitatea de humus. Un procent ridicat de humus imbogateste retentia apei si a nutrientilor in sol.

Esecul transplantarilor

EM diversifica microbiomurile din sol.  Acest lucru inhiba proliferarea doar a anumitor specii de microorganisme, inclusiv agenții patogeni, reducând astfel riscul transplantarilor.

Adaugarea concomitenta a EM cu materie organica accelereaza procesul de descompunere. Se imbunatatesc astfel proprietatile fizice si chimice.   Aceasta masura protejeaza impotriva daunelor cauzate de sare în mediile maritime.

Imbunatatirea recoltelor

EM ajuta plantele sa creasca sanatoase. Acest lucru duce la cresteri de randament, perioade de cultivare mai lungi și obtinerea unor culturi de cea mai buna calitate.  Impreuna, toate aceste imbunatatiri aduc recolte mai bogate.

Producerea culturilor cu valoare adăugată

Se stie ca legumele din zilele noastre au o valoare nutritivă mult mai mică comparativ cu cele cultivate acum cincizeci de ani. Totusi, legumele crescute cu EM au o valoare nutritivă ridicată și un conținut crescut de zahăr, care le îmbunătățește gustul și permite conservarea timp indelungat.

Alte beneficii

Mediu de lucru curat si sanatos.

EM este compus din microorganisme care se gasesc in mod natural, care sunt sigure și ecologice. Nu este necesar sa purtati ochelari, masti si imbracaminte de protectie  cand aplicati EM. EM nu polueaza apa.

Nu are impact negativ asupra mediului inconjurator.

EM este obtinut din ingrediente derivate in mod natural. Se descompune usor dupa utilizare si astfel EM nu polueaza niciodată izvoarele subterane; dimpotriva –  purifica solul, apele subterane, lacurile și raurile, reducând astfel povara asupra mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *